DOLAR 32,2166
EURO 34,7812
ALTIN 2.427,13
BIST 10.210,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Samsung, 600 Megapiksel telefon projesini açıkladı! Samsung 600 Megapiksel kameralı telefonlar için resmi açıklamayı yaptı! Ortalığı karıştıran açıklamanın…

21.04.2020
A+
A-

Ultra yüksek çözünürlüklü kameralar konusunda en otoriter şirketlerden birisi olan Samsung, geçen sene akıllı telefonları için “64 Megapiksel kamera sensörü modülleri” isimli projesini duyurmuştu. Hatırlanacağı üzere bu projeden hemencecik daha sonra “108 Megapiksel kamera sensörü modülleri” isimli bir diğer projeye daha şahit olmuştuk.

İki projeyi de başarılı bir şekilde hayata geçiren tecrübeli firma, 108 Megapiksel olan kamera sensörlerini Galaxy S20 Ultra ve Galaxy S20 Ultra 5G modellerinde kullanıyor. Samsung bu alanda tek olmayı hedefliyor. Buradan hareketle kendisinin görüş sensörleri hakkında daha büyük planları olduğunu anlıyoruz.

System LSI Business bünyesinde bulunan Algılayıcı Business Team isimli takımın lideri olan Yongin Park, 600 Megapiksel kameralı telefon modelleri için umutlu. Tecrübeli idareci, insan gözlerinin takriben 500 Megapiksel çözünürlüğe dek iyi bir şekilde görebildiğini ifade etti.

Günümüzde birçok aktüel DSLR altyapılı resim makinelerinde ve güçlü zeki telefonlarda 40 Megapiksel ve 12 Megapiksel sensörlerin kullanıldığı biliniyor. Bunun haberdar Samsung, bu alana da el atmak için hazırlanıyor.

Çözünürlük ve piksel boyutu arasında bir denge meydana getirmek oldukça baskı. Samsung ise bu konuda piksel teknolojisinde de devrime imza atmayı amaçlıyor. Samsung’un 64 Megapiksel olan sensörleri 2×2 piksel teknolojisini kullanırken, kendisinin 108 Megapiksel olan sensörleri ışık emilimini çoğaltmak ve düşük ışık koşullarıyla ilgili sorunları eksilmek için 3×3 piksel teknolojisini kullanıyor.

Yongin Park, Samsung’un resmi internet sitesi aracılığı ile yaptığı ilgili açıklamada zeki otomobillere ve öteki zeki hava araçlarına da (drone ve sanki) el attı. Park’a kadar 2020 yılı baştan başa devam etmesi beklenen bu proje, zeki telefonlar dışında bambaşka alanlar için de (nesnelerin interneti gibi) çok faydalı olacak.

600 Megapiksel telefon modelleri Samsung’un yıldızı olabilir!

Park, günümüzde mevcut olan birçok kameranın yalnızca insan gözüyle görülebilen görüntüler (450nm ile 750nm arasındaki dalga boyları) elde edebildiğini belirtti. Kendisine tarafından ultraviyole ışığını ve kızılötesi dalgaları algılayabilen görünüm sensörleri, tarımsal ve tıbbi alanlar da dahil edinmek üzere çok dağıtılmış alanlara faydalı olmak amacı ile kullanılabilir.

Ultraviyole ışık algısına sahip olan manzara sensörleri, deri kanserini teshiş etmek için kullanılabilir. Buna ek olarak kızılötesi kamera sensörleri ise kalite kontrollerinde tezgâhtar olabilir. Buradan hareketle Samsung’un fazla geniş kapsamlı bir projeye imzalamak için yola çıktığını görüyoruz.

600 Megapiksel kamera kategorisini oluşturmayı dört gözle bekleyen Samsung, çoktan çoğu kişiyi heyecanlandırdı. Bu konu hakkında hemen şimdi başka bir açıklama bulunmuyor.

Sizce Samsung 600 Megapiksel kameralı telefon modelleri ile ne kadar başarılı olabilir? Keza başarılı şirketin bu kamera çözünürlüğünü kullanarak öteki alanlara da yoğunlaşmasını nasıl buluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.