DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Şalgam Suyu Her Derde Deva Oluyor

10.10.2020
A+
A-

Turpgiller familyasından olan, şalgam turpu ve kara havuçtan hazırlanan şalgam suyu Türk kültüründe önemli geleneksel bir içecektir. Adana yöresine özgü olan bu içecek kebapların yanında yaygın olarak tüketilir. Lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı olan şalgam suyunun doğal olması çok önemli. Günümüzde doğal şalgamın pahalı olmasından dolayı birçok kişi fabrikasyon ürünlere yöneliyor. Fabrikasyon yapımı şalgamların doğal şalgamın yerini tutması beklenemez. Mümkünse evde yapılan doğal şalgamlar tüketilmelidir.

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı koruyan şalgam suyu, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak zehirlenmelerin önüne geçer. Probiyotik bir besin olan şalgam özellikle bağırsak sağlığı açısından faydalıdır. Ev yapımı doğal şalgamın faydaları ise şu şekildedir:

Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, bu sayede kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde günlük C vitamini ihtiyacını karşılar. Kış aylarında soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotik görevi görür. İçeriğinde bulunan potasyum, demir ve kalsiyum sayesinde kemik gelişimine yardımcı olurken kemiklerde oluşabilecek deformasyonların engellenmesini sağlar. Kilo alamayan kişilerin şalgam suyu tüketmesi önerilir. İştah açıcı özelliği sayesinde kilo alınmasını kolaylaştırır. Sigaranın verdiği zararı aza indirgeyerek akciğer üzerinde bıraktığı hasarı antioksidan özelliği sayesinde temizler. Kan şekerini dengeler, kanın pıhtılaşmasını engeller, kan ve damar sağlığını korur ve buna bağlı olarak ortaya çıkan felç ve inme riskini azaltır. Organların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Saç dökülmesine engel olur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır. Böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayarak hastalıklara karşı direnci artırır. Kötü kolesterolü düşürür. Karaciğeri toksinlerden arındırarak karaciğer sağlığının korunmasını sağlar. Ter kaynaklı kötü koku oluşumunu engeller. Stresi azaltır.

İLİşKİLİ HABERLER Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Sumak Nedir? Sumak Faydaları

Sumak Nedir? Sumak Faydaları

Ruşeym Nedir? Ruşeymin Faydaları Nelerdir?

Ruşeym Nedir? Ruşeymin Faydaları Nelerdir?

Demirhindi Nedir? Demirhindinin Faydaları Nelerdir? Demirhindi İle Zayıflamak Mümkün mü?

Demirhindi Nedir? Demirhindinin Faydaları Nelerdir? Demirhindi İle Zayıflamak Mümkün mü?

İLİşKİLİ GALERİLER Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları

Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.