Şalgam Suyu Her Derde Deva Oluyor
Turpgiller familyasından olan, şalgam turpu ve kara havuçtan hazırlanan şalgam suyu Türk kültüründe önemli geleneksel bir içecektir. Adana yöresine özgü olan bu içecek kebapların yanında yaygın olarak tüketilir. Lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı olan şalgam suyunun doğal olması çok önemli. Günümüzde doğal şalgamın pahalı olmasından dolayı birçok kişi fabrikasyon ürünlere yöneliyor. Fabrikasyon yapımı şalgamların doğal şalgamın yerini tutması beklenemez. Mümkünse evde yapılan doğal şalgamlar tüketilmelidir.
ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı koruyan şalgam suyu, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak zehirlenmelerin önüne geçer. Probiyotik bir besin olan şalgam özellikle bağırsak sağlığı açısından faydalıdır. Ev yapımı doğal şalgamın faydaları ise şu şekildedir:
Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, bu sayede kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde günlük C vitamini ihtiyacını karşılar. Kış aylarında soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotik görevi görür. İçeriğinde bulunan potasyum, demir ve kalsiyum sayesinde kemik gelişimine yardımcı olurken kemiklerde oluşabilecek deformasyonların engellenmesini sağlar. Kilo alamayan kişilerin şalgam suyu tüketmesi önerilir. İştah açıcı özelliği sayesinde kilo alınmasını kolaylaştırır. Sigaranın verdiği zararı aza indirgeyerek akciğer üzerinde bıraktığı hasarı antioksidan özelliği sayesinde temizler. Kan şekerini dengeler, kanın pıhtılaşmasını engeller, kan ve damar sağlığını korur ve buna bağlı olarak ortaya çıkan felç ve inme riskini azaltır. Organların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Saç dökülmesine engel olur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır. Böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayarak hastalıklara karşı direnci artırır. Kötü kolesterolü düşürür. Karaciğeri toksinlerden arındırarak karaciğer sağlığının korunmasını sağlar. Ter kaynaklı kötü koku oluşumunu engeller. Stresi azaltır.
İLİşKİLİ HABERLER
Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?
Sumak Nedir? Sumak Faydaları
Ruşeym Nedir? Ruşeymin Faydaları Nelerdir?
Demirhindi Nedir? Demirhindinin Faydaları Nelerdir? Demirhindi İle Zayıflamak Mümkün mü?
İLİşKİLİ GALERİLER
Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları
Yaz Meyvelerinin Faydaları
Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?