DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kahvenizi Daha Sağlıklı Bir Hale Getirin!

08.07.2020
A+
A-

Kahve kültürü ülkemizin hemen her yöresinde var. Sabah kahvaltıdan sonra içilen keyif kahvesi, akşamüstü dostlarla geçirilen sürece hatır kahvesi, sevgili ile içilen gönül kahvesi… Asırlar geçse de bitmeyecek olan bu kültürü sağlık açısından aha fazlalı hale getirebilirsiniz. Nasıl mı? Kahvenizin içerisine ekleyeceğiniz besinlerle elbette. Sizin için kahvenize ekleyip daha sağlıklı hale getirebileceğiniz besinleri bir araya getirdik.

TARÇIN

Binlerce yıldır hem baharat hem de tıbbi amaçla kullanılan tarçın, oldukça faydalıdır. Özellikle Seylan tarçını sağlık açısından inanılmaz faydalara sahiptir. Bu tarçının faydalarından yararlanabilmek için kahvenizin içerisine yarım çay kaşığı ekleyerek hem bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir hem de antioksidan içerikleri sayesinde vücudunuzu zararlı hücrelerden arındırabilirsiniz.

ZENCEFİL

Kahvenize aromatik bir tat katmak istiyorsanız zerdeçaldan yararlanabilirsiniz. Özellikle kas ağrıları olanlar için iyi bir yatıştırıcı olan zerdeçal, aynı zamanda vücuttaki iltihabın kurumasını da sağlar. Yapmanız gereken tek şey 1 çay kaşığı toz zencefili kahvenizin içerisine eklemek.

MANTAR

Kahvenizin içerisine ekleyeceğiniz bir miktar mantar tozu ile kahvenizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Mantar, antiviral, antieflamatuar ve bağışıklığı güçlendirici özelliği sayesinde mide ve bağırsak için rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kafeine bağlı olarak ortaya çıkan çarpıntıyı da büyük ölçüde etkiler. Bunun içinse Reishi mantarını tercih edebilirsiniz.

MACA TOZU

Doğurganlığın artması için kullanılan Maca bitkisi, aynı zamanda cinsel gücün artması için de kullanılıyor. İçeriğinde 20’den fazla amino asit, protein ve C vitamini bulunan Maca tozunu 1 çay kaşığı olacak şekilde kahvenizin içerisine ekleyebilirsiniz.

KAKAO

Anti-enflamatuar etkisi bulunan kakao; tansiyonu dengelemeye, iyi kolesterolü artırmaya ve kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kahvenizin içerisine ekleyeceğiniz 1 çorba kaşığı kakao ile hazırlayacağınız mocha rahatlamanızı sağlayabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Kahve Telvesi ile Cilt Bakımı

Kahve Telvesi ile Cilt Bakımı

Diğer Kahvelerden Daha Faydalı Olan Yeşil Kahve

Diğer Kahvelerden Daha Faydalı Olan Yeşil Kahve

Her Gün Bir Fincan Kahve İçmek Önemli

Her Gün Bir Fincan Kahve İçmek Önemli

Hamilelikte Türk Kahvesi

Hamilelikte Türk Kahvesi

İLİşKİLİ GALERİLER Çamaşır Makinesine Kahve Koyarsanız Ne Olur?

Çamaşır Makinesine Kahve Koyarsanız Ne Olur?

Kahve Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

Kahve Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

Yeni Nesil Kahve Demleme Yöntemleri

Yeni Nesil Kahve Demleme Yöntemleri

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.