Şahan Gökbakar’a Yargıtay’dan kötü haber!
Sabah Gazetesi’nden Atakan Irmak’ın haberine göre komedyen Şahan Gökbakar ile kardeşi Togan Gökbakar, “Recep İvedik 4” filminden paylarına düşen 25 milyon lirayı alamadıkları gerekçesiyle dağıtım şirketi Tiglon ve factoring şirketi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında şikâyetçi olmuştu. Şikâyet üzerine şüpheliler hakkında ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ ve ‘Güveni kötüye kullanmak’ suçlamasıyla 14 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.
“HASILATI TOPLADILAR, PARAMIZI VERMEDİLER”
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Şahan Gökbakar, “Filmi yaptıktan sonra dağıtım şirketi olarak Tiglon ile bir anlaşma yaptık. Tiglon, filmin ülke çapında gösterimini gerçekleştirecek, elde edilecek hâsılatı da kendi komisyonunu kestikten sonra bize ödeyecekti. Yine bu sözleşmemizde biz herhangi bir temlik işlemi (alacağın devri) yapılmaması konusunda sözleşmeye maddeler ekledik. Daha sonra ‘Recep İvedik 4’ gösterime girdikten sonra şubat ayı itibariyle hâsılatın toplanıp bize ödenmesi gerekmekteydi. Ancak bu gerçekleştirilmedi. Daha sonra öğrendik ki, biz Tiglon ile sözleşme yapmadan önce Tiglon iki ayrı şirket ile paranın toplanması konusunda anlaşma yapmış. Bu anlaşma nedeniyle toplanan paralar bize ödenmedi. Bu yüzden zarara uğradık. Sanıklardan şikâyetçiyim” diye konuşmuştu.
HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonunda, sanık Murat Akdilek’i “Güveni kötüye kullanmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 50 bin lira adli para cezasına çarptırılmış, diğer sanıkların ise suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlarına hükmetmişti. Kararın ardından Murat Akdilek karara itiraz edince dosya incelenmesi üzerine Yargıtay’a taşındı. Yargıtay geçtiğimiz günlerde dosya üzerinde inceleme yaparak kararını verdi.
YARGITAY DOSYAYI BOZDU
Yargıtay dosya üzerinde yapılan incelemede sanıklardan Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı ve Selim Efe Teoman hakkında üzerlerine atılı suçtan verilen beraat hükümlerinde herhangi bir isabetsizliğin görülmediği ifade etti. Yargıtay, sanık Süleyman Murat Akdilek hakkında verilen mahkûmiyet hükmüne konu ‘Hizmet Nedeniyle Görevi Kötüye Kullanma’ suçunun uzlaşmaya tabi suçlar arasında yer aldığını ifade ederek dosyanın bozulmasına karar vererek incelenmesi üzere tekrar gönderdi.
UZLAŞMAK İSTEMEDİLER
Yargıtay’ın kararının ardından dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Dosyaya atanan uzlaştırmacı, taraflarla yaptığı görüşmede Gökbakar kardeşlerin uzlaşmak istemediğini öğrendi. Şikâyetçi tarafın uzlaşmayı kabul etmemesi üzerine dosya üzerinde uzlaşma sağlanamadı.