DOLAR 32,2094
EURO 34,8025
ALTIN 2.428,53
BIST 10.172,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin ücretleri enflasyon karşısında eridi

Öz Sağlık İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş) Genel Başkanı Devlet Sert, “Sahada alın teri döken, emek veren özellikle sosyal hizmet işçilerimizin ücretleri enflasyon karşısında eridi. Bu nedenle ‘ek protokol’ yapılarak sağlık ve sosyal hizmet …

24.01.2024
A+
A-

Öz Sağlık İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş) Genel Başkanı Devlet Sert, “Sahada alın teri döken, emek veren özellikle sosyal hizmet işçilerimizin ücretleri enflasyon karşısında eridi. Bu nedenle ‘ek protokol’ yapılarak sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin ücretleri iyileştirilmeli” dedi.

Öz Sağlık- İş Genel Başkanı ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan binlerce sağlık ve sosyal hizmet işçisinin ücretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Sert, binlerce sağlık ve sosyal hizmet işçisinin ücretlerinin enflasyona karşısında eridiğini söyleyerek, “Öz Sağlık-İş Sendikası olarak sağlık ve sosyal hizmet işçisinin ücretlerinin enflasyona karşısında eridiğini aylardan beri gündemimizin ilk sırasında yer verdik. Bu konunun giderilmesi için çok yoğun temaslar gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanı Yardımcımızla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyelerimizle ve bürokratlarla görüştük. Dosya sunduk, öneriler götürdük, çözümlerin geciktirildiği her an neler yaşanabileceğini tek tek anlattık. Yetkili sendika olarak kapıları aşındırdık, nöbet tuttuk. Artık sıra hükümette. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz” dedi.

‘EK PROTOKOL İLE ÜCRETLER İYİLEŞTİRİLMELİ’

Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan sosyal hizmet işçilerinin ücretlerinin çok düşük olduğunu dile getiren Başkan Sert, “Genelde tüm kamu işçilerimiz, özelde ise başta sosyal hizmet işçilerimiz olmak üzere işkolumuzun tamamı için acil ‘ek protokol’ talebimizi bir kez daha yineliyoruz. Sahada alın teri döken, emek veren özellikle sosyal hizmet işçilerimizin ücretleri enflasyon karşısında eridi. Bu nedenle ‘ek protokol’ yapılarak sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin ücretleri iyileştirilmeli. Her iki bakanlıkta da ek protokolün yapılmasıyla sahada büyük bir memnuniyet oluşacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.