DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Parlayan Yıldızı

Sağlık turizminde Türkiye, yükselen trendlerle dikkat çekiyor. Uygun fiyatlar, yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ve turistik olanaklarla Türkiye, tercih edilen bir sağlık turizmi destinasyonu haline geliyor.

28.03.2024
A+
A-

Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Kanpolat, Türkiye’nin sağlık turizminde “parlayan yıldız” olduğunu belirtti. Kanpolat, Türkiye’nin sağlık turizminde önemli bir yere geldiğini vurgulayarak, özellikle büyük ameliyatlar için tercih edildiğini ifade etti. Eskiden yabancı hastaların daha çok diş tedavisi, saç ekimi ve estetik uygulamalar için geldiğini ancak son zamanlarda kanser tedavisi, organ nakli gibi A grubu ameliyatlar için de Türkiye’nin tercih edildiğini söyledi.

Türkiye’nin Sağlık Turizmindeki Gücü

Kanpolat, Türkiye’nin sağlık turizminde dünya genelinde önemli bir konuma geldiğini belirtti. Kamu hastanelerine olan güvenin arttığını ve bu hastanelerin yabancı hastalara da hizmet verdiğini açıkladı. Özellikle Antalya’daki hastanelerin sağlık turizmi için büyük avantajlar sağladığını belirten Kanpolat, özel hastanelerle birlikte Türkiye’nin sağlık turizminde hedeflerini yakaladığını ve çıtayı yükseltmeye başladığını ifade etti. Ülkemizin sağlık turizminde dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini vurgulayan Kanpolat, sektörün milyonlarca insanı çeken ve 100 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.