Sağlık-Sen Aile Sağlığı Çalışanları Çalıştayı Başarıyla Gerçekleştirildi
Sağlık-Sen, Aile Sağlığı Çalışanları Çalıştayı’nı başarıyla gerçekleştirdi. Sağlık alanındaki güncel sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Katılımcılar, işbirliği ve dayanışma ile geleceğe umutla bakıyor.
Sağlık-Sen Aile Sağlığı Çalışanları Çalıştayı Gerçekleştirildi
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, aile hekimleri, aile sağlığı hemşireleri ve ebeleri için yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, “Aile hekimlerimizin, aile sağlığı hemşirelerimizin ve ebelerimizin ücret tavan oranları ile destek ve teşvik ödemeleri oldukça düşük seviyelerde. Bu oranların acilen artırılması gerekiyor. Aşılama izlem ve takip konusunda sağlık çalışanlarımız gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyor. Aile hekimliği sistemindeki arkadaşlarımızın çabası olmasa, ülkemizdeki aşılama oranları bu kadar yüksek olmazdı” dedi.
Aile sağlığı hemşireleri ve ebelerinin sorunlarının masaya yatırıldığı ‘Sağlık-Sen Aile Sağlığı Çalışanları Güncel Sorunları ve Gelecek Perspektifi Çalıştayı’, sektördeki önemli gelişmeleri ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla gerçekleştirildi.
Sağlık ve sosyal hizmetlerin tüm branşları için düzenli olarak çalıştaylar gerçekleştiren Sağlık-Sen, bu sefer aile sağlığı hemşiresi ve ebesi konularını ele aldı. Gerçekleştirilen çalıştayda, uzman isimler ve sahadan gelen aile sağlığı hemşireleri ile ebeleri, mevcut sorunlarını dile getirerek, çözüm önerilerini paylaşma fırsatı buldular.
- Oluşturulan 4 ayrı masada şu konular değerlendirildi:
- Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile Mali Haklar
- Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ve Özlük Haklar
- Mesleki Saygınlık, Görev Tanımları, Yetki ve Sorumluluk
- Saha Sorunları ve Örgütlenme
Toplantıya, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, ASEF yöneticileri, akademisyenler ve çeşitli uzman isimler katıldı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, burada yaptığı konuşmada, akademik ve bilimsel sendikacılık alanındaki çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, “Sağlık-Sen olarak; hekimlerimiz, aile hekimlerimiz, hemşirelerimiz, odyologlarımız ve teknik hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımız için çalıştaylar düzenliyoruz. Sağlığın her branşına dokunmak hedefimiz. Bugün de aile sağlığı hemşirelerimiz ve ebelerimiz için bu çalıştayı düzenliyoruz. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin ne denli önemli olduğu, herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu alandaki güçlenme ve burada görev yapan arkadaşlarımızın hak ettiği değeri görmeleri için mücadele ediyoruz” dedi.
‘ÜCRET TAVAN ORANLARI VE DESTEK ÖDEMELERİ ÇOK DÜŞÜK’
‘SADECE ELEŞTİRİYOR DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ’
Aile sağlığı hemşireleri ve ebelerinin mali ve özlük hakları konusundaki sorunlarına dikkat çeken Doğan, “Sorunları tek tek tespit ederek, bu sorunlara çözüm üretmek istiyoruz. Tüm çabamız bunun içindir. Sadece eleştirmekle kalmayıp, çözüm üretme noktasında da kararlıyız. Bu çalıştaydan çıkan sonuçları yetkili mercilerle paylaşarak, çözüme ulaşmak için mücadele edeceğiz. Yeni Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aile hekimliklerinin güçlendirileceğini geçtiğimiz haftalarda dile getirdi. İnşallah bu çalıştaydan çıkan sonuç, aile hekimliği sisteminin daha da güçlenmesi için bir yol haritası olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık