DOLAR 32,1981
EURO 34,9760
ALTIN 2.515,71
BIST 10.932,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Sağlık Durumu Bakanı’ndan dikkat çeken maske uyarısı! Takriben bir haftadır sosyal mesafe için uyarılar yapan Sağlık Bakanı, maske kullanımı hakkında da konuştu…

13.05.2020
A+
A-

AVM’lerin açılması ile birlikte yaşanan izdiham, Sağlık Durumu Bakanlığı göre tedbirli bir şekilde takip edildi. Özellikle ısıtma ve soğutma sistemlerinin hatasız bir şekilde çalışmasını isteyen Afiyet Bakanlığı, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Maske kullanımı da bu kapsam aşağı inceleniyor.

Son günlerde Dr. Fahrettin KOCA göre paylaşılan mesajlar gündemi belirlemeye devam ediyor. KOCA, kendisine ait olan Twitter hesabından vatandaşları “Kontrollü Sosyal Yaşam” hususunda bilgilendiriyor.

Dr. Fahrettin KOCA, paylaştığı mesajda şu sözlere yer verdi: “Yakın mesafedeki iki kişiden ikisi de maske takmış olsa, virüs maskeye rağmen birinden diğerine bulaşabilir. Ya hareketli, kalabalık yerlerde? Evden çıkarken mutlaka maske takın. Ama maske SOSYAL UZAKLIK olmadan Koronavirüs riskinden sizi uzakta tutmaya yetmeyebilir. Tehlike almayın.

Buna ek olarak Bursa’da bulunan bir pazar yeri aracılığı ile sosyal mesafeyi vurgulayan KOCA, maske kullanımının tek başına yetmeyeceğini ifade etti. Sağlık Durumu Bakanı’nın önceki açıklamaları da bu kuralın uygulanması üzerineydi. Sıhhat Bakanı, maske kullanımı konusunda sosyal uzaklik kuralının fazla manâlı olduğunu söyledi.

maske kullanımı

Sosyal uzaklik için yapılan uyarıların yankıları sürüyor. Bu bağlamda “Kademeli Normalleşme” döneminin bir sonraki aşaması olan “Kontrollü Sosyal Hayat”, yaşamın normalleşmesini karşılamak namına denetim aşağı tutuluyor.

Vatandaşları korumak için maske kullanımı konusundaki hassasiyetini belirli süre aralıkları ile dile getiren Fahrettin KOCA, salgın sürecine dair bilgiler paylaşmaya devam ediyor. KOCA, tehlike alınmaması gerektiğini düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.