DOLAR 32,3825
EURO 34,7428
ALTIN 2.398,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Sağlık Bakanlığı Yeni Randevu Sistemi Hazırlıklarına Başlıyor

Sağlık Bakanlığı, yeni randevu sistemi için hazırlıklara başlıyor. Online randevu almak artık daha kolay olacak. Detaylar için takipte kalın!

19.04.2024
A+
A-

Son zamanlarda vatandaşlar, özellikle diş ve göz hastalıkları gibi kliniklerinden randevu alma konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Yoğunluktan dolayı randevu bulunamıyor ve bu durum hastaları mağdur ediyor. Sağlık Bakanlığı, bu soruna çözüm getirmek adına yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Dr. Fahrettin Koca’dan Açıklama: Randevu Onay Sistemi Devrede

Dr. Fahrettin Koca'dan Açıklama: Randevu Onay Sistemi Devrede

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, randevu sorununu kalıcı olarak çözmek adına yeni bir tedbirin hayata geçirileceğini duyurdu. Buna göre, randevu alındıktan bir gün öncesine kadar onay verilmemesi halinde randevu otomatik olarak iptal edilecek. Bu uygulama, randevu alıp gelmeyen kişilere karşı bir yaptırım olarak da düşünülmektedir.

Yeni sisteme göre, randevuya gidecek kişilerden en geç randevu gününden bir gün önce saat 23.59’a kadar “Randevuma geleceğim” şeklinde bir onay verilmesi istenecek. Bu onay verilmezse, randevu otomatik olarak geçersiz hale gelecek ve başka bir kişiye sunulacak.

Onay verip de randevuya gelmeyen kişiler için ise aynı branştan hizmet almak kısıtlanacak. Bu yeni uygulamanın randevu alamama sorununa çözüm getirerek hastanelerdeki yoğunluğu azaltması amaçlanıyor.

Yeni randevu sistemine ilişkin detaylar kademeli olarak açıklanacak olup, uygulamanın ne zaman tamamen devreye alınacağı henüz net değil. Ancak önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve yeni randevu sistemi hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.