Sağlık Bakanı Memişoğlu Rize’de Esnaf Ziyaretlerinin Ardından Şehir Hastanesi İnşaatını İnceledi
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Rize’deki esnaf ziyaretlerinin ardından Şehir Hastanesi inşaatını inceleyerek sağlık altyapısını değerlendirdi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize Eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un vefatının 42. yıl dönümü dolayısıyla yapılan anma töreninin ardından AK Parti Rize İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Partililerle basına kapalı bir sohbet gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, ardından Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerinin sonrasında MHP İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi ve RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi binasını da ziyaret etti. Açılan ziyaretler, yapımı devam eden Rize Şehir Hastanesi şantiyesinde devam etti ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alındı.
ŞANTİYEDE YAPILAN İNCELEMELERİN ARDINDAN BASINA AÇIKLAMALARDA BULUNAN BAKAN MEMİŞOĞLU, hastanede toplam 993 deprem izolatörü bulunduğunu belirterek, bu yapı sayesinde deprem anında bile en küçük bir sarsıntı hissetmeyecek şekilde tasarlandığını ifade etti. “Sağlık hizmetinin kesintisiz sürdürülebileceği bir yapı bu. 993 adet izolatör, süspansiyon görevi görüyor ve dünyada sağlık alanında gerçekleştirilen uygulamaların bir yansıması olarak Rize’de hizmet vermeye devam edecek.” dedi. Ayrıca Türkiye’nin sağlıkta dünyada önde gelen ülkeler arasında olduğunu ve eğitim ile sağlık teknolojilerinin üretimiyle de Türkiye’nin liderlik iddiasını güçlendirdiğini belirtti.
Memişoğlu, “Bundan sonra da daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız’a olan minnetimizi ifade etmek isterim; kendi memleketinde hayalini gerçekleştirmek ona nasip oluyor. Bizlere de buna aracılık etmek nasip oluyor. Allah ondan razı olsun. Rize, sağlık alanında çok farklı bir seviyeye yükselecek ve sadece ilimize değil çevre illere, hatta yurtdışından gelecek ziyaretçilere de hizmet sunacak bir kapasite kazandırılacaktır. Bu süreçte insanların bilmesini istediğim şey, Türkiye’nin sağlık anlamında dünyanın en iyi hizmetlerinden birini verdiğidir.”
“İKİ ÜST KATA ÇIKTIK” açıklamasını hatırlatan bir soruya Bakan Memişoğlu şu yanıtı verdi: “Arkadaşlar beni mahcup etmediler. Rize’ye bir daha geldiğimde zemini görmek istemiyorum, bir kat üste çıkayım dedim. Hatta iki kat üste çıktık. Allah nasip ederse bir sonraki gelişimde binanın kaba inşaatının tamamlandığını görmek nasip olur inşallah.”
Haber-Kamera: Mehmet Can PEÇE/Rize
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık Kaynak: Haberler.com