DOLAR 32,2625
EURO 34,7700
ALTIN 2.408,69
BIST 10.293,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, 2023’e damga vuran fotoğrafları oyladı

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı. Birinci, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin, 2023 yılı boyunca yurt içi ve …

26.01.2024
A+
A-

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı.

Birinci, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin, 2023 yılı boyunca yurt içi ve dışında çektiği “Haber”, “Çevre-Yaşam”, “Spor”, ” Gazze: Kanıt” ve ” Deprem: Umut” kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceledi.

“Deprem: Umut” kategorisinde Aydın Arik tarafından çekilen “Ha gayret” isimli fotoğrafı seçen Birinci, “Yıkıntıların arasından hayat bulmak… Yaşama tutunan bir kişi aranıyor, el birliğiyle.” değerlendirmesinde bulundu.

“Gazze: Kanıt” kategorisinde Ashraf Amra’ya ait “Yanımda ol anne” başlıklı fotoğrafı seçen Birinci, “Yaralanan çocuğuna annenin merhametini ve çocuğunun da annesinin üzülmemesi için gösterdiği merhameti gösteren duygu paylaşımını hissettiriyor. Bu inanılmaz bir kare. Dünyanın başaramadığı bir şeyi küçücük bir çocuk başarmış aslında.” dedi.

Birinci, “Çevre-Yaşam” kategorisinde de Lokman Vural Elibol’un çektiği “Dumankent” isimli fotoğrafı seçerek, “Sağlığın, sadece insan sağlığından ibaret olmadığını gösteriyor. Yaşadığımız her anda çevre sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu fotoğraf, akıllı şehir konseptinin gündeme geldiği şehirlerden biri. Sağlıksız bir şehir, akıllı bir şehir olamaz.” diye konuştu.

“Spor” kategorisinde ise Ömer Sercan Karkuş’a ait olan “Mete’nin nişanı” isimli fotoğrafı seçen Birinci, “Hayatta hedefi iyi belirlemek ve oraya doğru bakmak gerektiğini gösteriyor. Uygun olanı değil doğru olanı seçmek lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

“Haber” kategorisinde yer alan fotoğrafları da inceleyen Birinci, Yassine Gaidi’nin çektiği “Umut ve korku” başlıklı fotoğrafı oyladı. Birinci, “Aslında çok ilginç bir paradoks. Bu kadar geri kalmışlık, fakirlik içinde yaşamalarına sebep olan kıtaya göçmeye çalışmak. Onları kendi vatanlarında mutlu ve kendilerine yeter bir şekilde yaşamalarına engel olan bir kıtaya göçmek ilginç bir paradoksu akla getiriyor. Büyük oranda kendi katillerine koşuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Birinci, birbirinden güzel fotoğraflar arasında karar vermekte çok zorlandığını belirterek, çalışmaya fotoğraflarıyla katkı veren AA foto muhabirleri ve muhabirlerini tebrik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.