DOLAR 32,3695
EURO 35,0050
ALTIN 2.325,46
BIST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Böbrek Ağrısı Neden Olur?

30.07.2020
A+
A-

Böbrek ağrısı, böbreklerde meydana gelen bir hastalık ya da kişinin maruz kaldığı bir darbe ve yaralanma sonucunda kişinin üst karın bölgesinin yan ya da arka tarafında çoğu zaman tek taraflı hissedilen ağrı hissi olarak tanımlanabilir.

Nedenleri Nelerdir

Böbrekler, vücuttaki fazla sıvıyı ve atığı atarak insan hayatında hayati bir rol oynar. Bazı sebeplerden dolayı, böbreklerde ağrı yaşanabilir. Peki, böbrek ağrısı neden olur?

Böbrek ağrılarının çoğu, böbrek işlevinin akut ya fa kronik olarak etkileyen hastalıklardan oluşur. Bu nedenler arasında idrar yolu enfeksiyonları, mesane enfeksiyonları, hamilelik gibi nedenler bulunur. Bu nedenlerin yanı sıra, böbrekte meydana gelen kanama, böbrek damarlarında oluşan kan pıhtıları, idrar birikmesinin neden olduğu böbrek şişmesi, böbrek kanseri ya da böbrekteki tümör, böbreklerde oluşan kistler, böbrek enfeksiyonları, böbreklerde oluşan taşlar, polikistik böbrek hastalığı gibi sebepler böbreklerde ağrıya neden olabilir. Bu sebepler arasında yer alan böbreklerde oluşan taşlar, böbrek içerisinde sabit dururken bir ağrıya sebep olmazken, böbrekten çıkmaya başladığında kişide ağrı ve rahatsızlığa neden olurlar.

Bazı ağrılar da vardır ki böbrek ağrısıyla karıştırılabilir. Bunlar da sırtta oluşan kas gerilmeleri, omurgada meydana gelen sorunlar, kaburgada yaşanan ağrı, zona hastalığı ve jinokolojik sorunların ortaya çıkardığı ağrılardır.

Böbrek Ağrısı Olduğu Nasıl Anlaşılır

Böbrek ağrısı neden olur konusu açıklandıktan sonra böbrek ağrısının nasıl anlaşılacağı konuna değinilmesi de yerinde olacaktır.

İdrar yaparken hissedilen yanma ve acı, sürekli idrara çıkma, pempe, kırmızı ya da kahverengi idrar, sır ve kaburganın altında şiddetli şekilde ağrı, böğürde ağrı, iştahta azalma, yorgunluk, kusma, ateş gibi belirtilerle birlikte karın bölgesinin yan ya da arka tarafında tek taraflı bir ağrı hissediliyorsa bu ağrının böbrek ağrısı olma ihtimali oldukça yüksektir.

Böbrek Ağrısına Ne İyi Gelir

Böbrek ağrısı yaşayan kişi keskin bir sancı hisseder. Bu sancının geçmesi ya da azaltılması için evde de çözümler üretilebilir. Üretilen bu çözümlerle ağrılar hafifletilebilir.

İlk olarak, evde, limonu fazla sıkmadan hazırlanacak limonlu su böbrek ağrısına iyi gelebilir. Böbrek ağrısı olan kişilerin bol bol su içmesi de oldukça fazla önerilmektedir. Bol su içerek hem ağrı azaltılabilir hem de var olan hastalığın iyileşme süresi kısaltılabilir. Bunların yanında, karahindiba çayı da böbrek ağrılarına iyi gelen yöntemlerden biridir. Bu çay, sindirim sorunlarından safra kesesi rahatsızlıklarına kadar pek çok şeye iyi gelen bir çaydır. Ilık şekilde tüketilen karahindiba çayı böbrek rahatsızlığına da iyi gelecektir. Böbreğe iyi gelen bir başka bitki ise altın otudur. Bu bitkiyle hazırlanan çay da birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Böbrek sağlığını destekleyen, böbreklerde oluşan kum ve taşların dökülmesine yardımcı olan altın otu çayını içmek de böbreklerdeki ağrıyı hafifletip, rahatsızlığın geçmesine yardımcı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Böbrek Taşını Düşürmeye Yardımcı!

Böbrek Taşını Düşürmeye Yardımcı!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.