DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Safranbolu’da Kadın Çiftçiler İçin Bilgi Yarışması ve Süt Sığırcılığı Kursu

Safranbolu’da kadın çiftçiler için bilgi yarışması ve süt sığırcılığı kursuyla güçlenen üretim, dayanışma ve yenilikçi tarım deneyimi sunuyor.

19.06.2026
A+
A-

Safranbolu ilçesinde Ovacuma Bölge Köyleri Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması düzenlendi. Bu etkinlik, bölgedeki 15 köyden gelen kadınların, Süt Sığırcılığı konulu 84 saatlik uygulamalı eğitimin sonunda elde ettikleri bilgi ve becerileri sergilemeleri amacıyla gerçekleştirildi. Kursu başarıyla tamamlayan 23 kadın çiftçinin sınav sonucunda bilgi birikimlerini ortaya koymasıyla yarışma heyecanı katlandı.

Programın açılışında konuşan Vali Oktay Çağatay, emeğin ve özellikle kadının emeğinin her çalışmayı daha değerli kıldığını belirtti. Kadınların mutfaktaki ve tarladaki emeklerini öne çıkaran Çağatay, bugün bilgilerini görme şansına sahip oldukları bu etkinliği önemsediklerini ifade etti. “Bu bir yarışma değildir; tüm katılımcılar burada medeni cesaretiyle öne çıkıyorlar,” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ise kadının elinin değdiği yerlerde bereket ve kalite doğduğunu belirterek, değerli hanım çiftçilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti paylaştı. Şahin, sayıların artmasını diledi ve katılan herkesin bu sürecin kazananı olduğuna vurgu yaptı.

Bir diğer konuşmacı olan AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç ise Türk kadınının maharetli ve becerikli olduğuna dikkat çekti. Kadının evin temel direği olduğu mesajını yineleyen Keskinkılıç, mahalledeki destek ve takdirin devamını diledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, kırsalda üretim ve emek veren kadınların başarısını kutlamanın önemine işaret etti. Konuşmaların ardından kursiyerler arasından 6 kişi belirli bilgi yarışması için sahne aldı ve rekabet kıyasıya geçti. Yarışmada katılımcılar ve halkı ile birlikte heyecan yaşandı; hayvancılık üzerine bilgi düzeyleri ve üretime katkıları takdirle karşılandı.

Yarışmanın sonunda 10 sorunun bulunduğu sınavda, Ece Coşkun 9 doğru ile birinciliğe ulaşırken, Gülsüm Cengiz 8 doğruyla ikinciliğe, Nuray Aytel ise 7 doğruyla üçüncü oldu. Dereceye girenlere protokol üyelerince ödülleri verildi. Etkinliğe Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile kurum müdürleri ve diğer katılımcılar eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.