DOLAR 32,5240
EURO 34,7853
ALTIN 2.411,40
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Sade bir hayat mümkün mü?

13.10.2018
A+
A-

Derginizin mottosu ‘Yaşam Kültürü Dergisi’. Nedir yaşam kültürü dergisinin tam karşılığı?

– Ele aldığımız konular bilinçli farkındalık, yoga-meditasyon gibi pratikler, çevreye duyarlı kullanım alışkanlıkları, doğaya saygılı yaşam, bütünsel sağlık… Bunların hepsi bir bütünün parçaları. Dolayısıyla ortaya bir yaşam kültürü çıkıyor.

Neden böyle bir dergi çıkarma ihtiyacı hissettiniz?

– Hayatlarımız her geçen gün daha da stresli ve yoğun oluyor çünkü. Bu döngüyü kırmak istiyorsunuz ama olmuyor. Sade işte bu yolda elinizden tutacak bir arkadaş gibi. Çünkü sosyolojik bir değişim içindeyiz. Bunca zaman hiç ihtiyacımız olmayan şeylere sahip olmak için hem kendi hayatımızı hem de yaşadığımız toprakları, gezegeni mahvettik. Evimizde yaptığımız bahar temizliği gibi hayatımızda da hem maddi hem manevi anlamda
silkinsek epey rahatlarız.

Bu mümkün mü?

class=’cf’>

– Aslına bakarsan tam tersi oldu. Ben bu konulara girdikten sonra dergi başladı. Galiba bir çekim oldu aramızda. Ben zaten oldum olası pozitif bakmaya çalışırım hayata, şükretmeyi bilirim, iç sesimi dinlerim, o sesle huzur bulurum. Geçen yıl yoğun iş hayatıma bir süre ara verince kendimi yogaya verdim mesela… İç dünyamla daha çok baş başa kaldım, şehir hayatından kaçıp Ayvalık’ta uzun aylar geçirdim, doğaya karıştım. Zaman ve parayla ilişkimiz üzerine düşündüm. Şimdi de keyifle dergiyi hazırlıyorum.

Derginin ilk sayısından bazı başlıklar
Aşama aşama bilinçli farkındalık, Yeni başlayanlar için meditasyon, Yoga aslında nedir, neden yapıyoruz? Seks terapisi nedir? Ay takvimi duygularımızla ilgili ne söylüyor?

Sade bir hayat mümkün mü

Yaşam kültürü dergisi Sade iki ayda bir bayilerde.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.