DOLAR 32,2681
EURO 34,9351
ALTIN 2.438,84
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Saç mezoterapisiyle saç dökülmesi önlenebilir mi?

15.06.2020
A+
A-

Saç dökülmesinde saç mezoterapisinin dökülmeyi önlediği kanıtlanmıştır. Saçlarımız dış görünüşümüzü etkileyen en önemli faktördür. Saç dökülmesinin genetik, tıbbi ya da psikolojik çoğu sebebi vardır ve kişileri psikolojik açıdan olumsuz yönde etkiler. Günümüzde içten tedavi teknikleri ile saç dökülmesinin önlenmesi ve geciktirilmesi mümkün.

Saçın normal süreçte aralıksız akma – çıkma gibi döngüsü bulunur. Ancak döngüde akma artışı ve çıkma azlığı nedeni ile saç miktarı azalır. Saç döngüsünde oksijen, vitaminler, mineraller ve proteinler oldukça kayda değer faktörlerdir. Ama bunların hepsi vücutta tatmin edici miktarda depolanmamıştır. Saçın ihtiyacı olan bu faktörleri besin düzensizliği gibi çeşitli nedenlerle cisim düzenli olarak karşılayamaz.

Saç döngüsünün olumsuz yönde seyretmesi, saç miktarının artan bir şekilde azalması ve bunun aynada gözle görülür hale gelmesiyle birlikte psikolojik stresin de başlaması saç dökülmesini hasta için kısır bir döngüye sokar.

Saç mezoterapisi saçın ihtiyacı olan besini sağlar

Saç mezoterapisi ile saçlı deriye direkt enjekte edilen vitamin mineral proteinler saç hücrelerinin aktivitesini artırır; daha çizgili ve parlak saçların ortaya çıkmasını sağlar. Mezoterapide kullanılan içerikler hastanın ihtiyacına göre şahsi olarak belirlenir ve hastanın saç dökülme tipine göre tedaviye yönelik hap tedavileri de eklenir

Saç mezoterapisinde kullanılan protein vitamin ve minerallerden zengin malzemeler mikro iğne adı verilen iğneler ile enjekte edilir. Bu sayede hastanın işlemi esnasında hiçbir şekilde acı hissetmemesi sağlanır. Keza kullanılan pnömatik mezoterapi tabancaları ile işlem süresi kısalır. Saçlı deriye uygulanan içerik eşdeğer şekilde dağıtılır ve sancı eşiği düşük kişilerde duygusal oluşması da önlenir.

Hastanın ihtiyacına tarafından haftada bir veya iki defa uygulanan saç mezoterapisi ve konsantre growth etken (CGF) adı verilen saflaştırılmış artma faktörü ile birlikte kullanıldığında hastaların kısa sürede istenilen sonuçlara ulaşılabilmesi sağlanır.

Her yaştan hasta için yerinde saç mezoterapisi alanında bilirkişi doktorlar kadar klinik ortamda uygulandığı sürece oldukça güvenilir ve etkili sonuçlar sağlayarak hastaların yüzünü güldürebilmektedir.

Saç mezoterapisiyle saç dökülmesi önlenebilir mi

 Uzm. Dr. Figen Hücum

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.