DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Saç Dökülmesi Kovid-19 Belirtisi mi?

15.10.2021
A+
A-

Kovid-19 saç sağlığına ilişkin olumsuz etkilerini hakkında açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal önemli açıklamalarda bulundu. Saç dökülmesi Kovid-19 belirtisi mi? Detaylar haberimizde…

Kovid-19 saç sağlığına ilişkin olumsuz etkilerini hakkında açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, “Koronavirüs pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte son dönemde saç dökülmesi şikayetiyle hastanelere başvuran hasta sayılarında bir yükseliş olduğunu görmekteyiz” diye belirtti.

KOVİD-19 SAÇ DÖKÜLMESİNİ ARTIRIYOR MU?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, saç dökülmesine ilişkin şunları kaydetti: “Koronavirüs pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte son dönemde saç dökülmesi şikayetiyle hastanelere başvuran hasta sayılarında bir yükseliş olduğunu görmekteyiz. Hastalarımıza yaptığımız muayene de kendilerine son 3 ay içinde Kovid-19 hastalığına yakalanıp yakalanmadığını soruyoruz. Hastamız önce bir şaşkınlık yaşıyor, ‘nasıl bildiniz hastalık geçirdiğimi’ diye soruyorlar.”

KOVİD -19 GEÇİRDİKTEN SONRA ŞİDDETLİ SAÇ DÖKÜLMESİ ORTAYA ÇIKIYOR!

Uzman dermatolog, “Kovid-19 geçirdikten sonra yaklaşık 2 veya 3 aylık süre sonunda çok şiddetli bir saç dökülmesi meydana geldiğini gözlemliyoruz. Bunun sebebi enfeksiyonun vücutta oluşturduğu stres saçlarımızı hızlı bir şekilde dökülme fazına sokuyor. Normalden fazla bir saç miktarı dökülme aşamasına giriyor. Bu durum yaklaşık 3-6 ay arasında da devam ediyor. Bu tip saç dökülmelerinde yapılan muayene ve tahliller sonucuna göre vitamin durumunda eksiklikler varsa yerine koyup yeni büyüyecek olan saç köklerine yardımcı olmak anlamında tedaviyi sürdürmekteyiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN YÖNTEMLER

Saç dökülmesi çoğu kişinin hayatında büyük bir problem oluşturuyor. Kimyasal şampuanlar saç köklerini zayıflatarak dökülmelere sebebiyet veriyor. Aşırı işlem gören saçlar da sağlıklı yapısını kaybedip dökülmeye yüz tutuyor. Peki saç dökülmelerinde ne yapılmalı? Saç dökülmesi nasıl durdurulur?

ISIRGAN MUCİZESİ

– Saç dökülmesini önleyen bitkilerden biri de ısırgan otudur. Isırgan otu saç dökülmesini engellemenin yanı sıra saçların yeniden çıkmasına da fayda sağlar. Besleyici mineralleri içerisinde barındıran ısırgan otundan kürler hazırlayarak saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDASI

– Çörek otu yağı vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Saç dökülmesi sorunlarında çörek otu yağına da başvurulmalıdır. Çörek otu yağını doğrudan saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

BİBERİYLE SAÇLARINIZI GÜRLEŞTİRİN

– Saç dökülmesi tedavisinde biberiye oldukça etkili bir tedavi bitkisidir. Biberiye, saç köklerini canlandırarak saçların gürleşmesini sağlar. Bunlara ek olarak saç derisini temizleyerek arındırır.1 yemek kaşığı zeytinyağına 3-4 damla biberiye yağı ekleyin. Ardından elde ettiğiniz karışımı saç derinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar uygulayın. 1 saat saçlarınızda bekletin ardından durulayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.