DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sabahları Aç Karnına Limonlu Su İçmenin Faydaları…

20.07.2021
A+
A-

Bağışıklık güçlendirici, cilt dostu limon suyunu aç karnınıza tükettiğinizde vücudunuza faydaları büyük. Sabahları daha dinç olmanızın formülünü sizler için verdik. Sabahları aç karnına limonlu su içmenin faydaları neler? Limonlu su nasıl yapılır?

Sabahları aç karnına limonlu su içmenin faydaları, sağlığına dikkat eden vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Tam bir C vitamini deposu olan ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz limonu sabahları tüketirsek ne olur? Sabahları aç karnına limonlu su içmenin faydaları neler? Limonlu su tüketmenin yararı nedir? Limonlu su nasıl yapılır?

Vitamin deposu limonun faydaları saymakla bitmez. Uzmanlar, C vitamini kaynağı limonun tüketildiğinde faydalarının mutlaka görüleceğinin altını çiziyor. Ancak düşük tansiyonlu kişilerin limon tüketirken doktoruna danışmasında fayda var. Peki limonun yararları neler? Sabahları aç karnına limonlu su içmenin faydaları neler?

LİMONUN FAYDALARI NELER?

Limon, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Anti-mikrobik özelliğiyle özellikle kış aylarında soğuk algınlığını önler ve çevresel etkenler ile meydana gelen mikropların yok olmasını sağlar. 

C vitamini kaynağı limonun içerisinde bulunan askorbik asit, vücuttaki eksik demiri de tamamlar. Kış aylarında sürekli grip ilaçları alıp midenize zarar vermek yerine, her sabah limon suyu içtiğinizde hasta olmadığınıza şahit olacaksınız.

Limon, içindeki asit sayesinde yenilen besinlerin kolay eritilip sindirilmesini, yağların kolay yakılmasını sağlayarak kilo vermeye büyük oranda destek olur.

C vitamini deposu limonun içerisinde bulunan pektin lifi, midenin kazınmasını engelleyerek tok tutar ve sindirim sistemini çalıştırarak zayıflamaya destek olur.

Limonun aynı zamanda böbreklere de büyük faydası bulunuyor. Limon, böbreklerdeki taşların dışarı atılmasını sağlar. 

C vitamini deposu limonun suyu kadar, kabuğunun da faydası vardır. Sabahları yüzünüze limon suyu sürmek, cildinizi güzelleştirir.

SABAHLARI LİMONLU SU İÇMENİN YARARLARI NELER?

Sağlıklı bir bedenin en önemli adımı hiç şüphesiz yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmektir. Bunun yanında kilo vermek ya da verdiğiniz fazla kilolarınızı korumayı amaçlıyorsanız limonu hayatınıza dahil etmelisiniz.

Sabahları aç karnına limonlu su içmek, enerji verir hem de bireylere gün boyu devam edecek bir enerjik olma hali verir.

Hastalıklarla başa çıkabilmek ve kolaylıkla üstesinden gelebilmek için PH düzeyinizin iyi olması gerekir. Limonun da bu konuda önemli faydaları vardır. Limon suyu tüketmek, doğal bir idrar söktürücüdür.  Bağırsakları ve tüm bedeni güzelce çalıştırarak detoks etkisi yaratır.

Güne her sabah limonlu su içerek başlamak gün boyu size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak. Sabahları aç karnına limonlu su içmek cildinizin nem kazanmasını ve ışıldamasını sağlayacak. Sabahları aç karnına limonlu su içmek, vücuda dinçlik veriyor. Vücudun susuz kalmasını önleyen limon suyu, cildi derinlemesine nemlendiriyor.

Eğer kilo vermek istiyorsanız, limonlu su içmek iştahınızı bastırarak kilo verme serüveninizde size yardımcı olacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.