DOLAR 32,3901
EURO 34,6511
ALTIN 2.390,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Avokadoyu 1 Ay Boyunca Yerseniz Vücudunuza Neler O…

31.03.2021
A+
A-

Zayıflamak için yada sağlıklı, dinç kalabilmek için avokado tüketilebilir. Peki avokadoyu 1 ay yerseniz vücudunuzda hangi değişiklikler meydana gelir merak ediyor musunuz?

Avokado düzenli tüketildiğinde  pek çok yararı vardır. 1 ay boyunca avokado yemenin vücuda zararı mı vardır yoksa yararı mı? Avokadonun vücuda verdiği yararları; 

BÖBREK FONKSİYONLARINI İYİLEŞTİRİR

Avokado potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir. Eğer böbrek rahatsızlığınız varsa, bu meyveyi beslenmenize dahil edebilirsiniz.  Araştırmalar, aynı zamanda düzenli olarak avokado yemenin böbrek fonksiyonlarını iyileştirdiğini de ortaya koymuştur.

AĞIZ KOKUSU TARİH OLUYOR

Avokado, yüksek antibakteriyel aktiviteye sahiptir ve ağız kokusuna mani olur. Bu yüzden günde bir tane avokado yemek, ağız içindeki bakterilerinden kurtulmanıza yardımcı olur. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR

Sürekli soğuk algınlığı gibi gribal enfeksiyonlara yakalanıyorsanız, avokado tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.  

YÜKSEK TANSİYONU ORTADAN KALDIRIYOR

Yüksek tansiyonunuz varsa, avokado bu sorununuza yardımcı olacaktır. Yüksek potasyum ve lutein içeriği, vasküler hastalıkları iyileştirmek ve vücudunuzdaki lipitleri arttırmak için ideal bir meyvedir. Karaciğer, kanımızdaki çoğu kimyasal seviyeyi düzenlediği için sağlıklı kalması ve düzgün çalışması çok önemlidir. Bu nedenle düzenli avokado yemenin karaciğer hasarını azalttığı kanıtlanmıştır. Aşırı kilo alımı ve obezite bilindiği gibi dünya çapında bir sorundur. Bu konuyu bir uzman ile konuşmak daha iyi olsa da, avokadonun kilo vermeye yardımcı özelliğinin de olduğu bilinmektedir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.