DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Sabah Aç Karna Kahve İçmek Zararlı mı?

07.10.2020
A+
A-

İngiltere’deki Bath Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, sabah aç karna içilen kahvenin vücuda etkilerini ele alarak yeni bir araştırmaya imza attı.

Profesör James Betts, yürüttüğü araştırmaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, kötü bir uykudan sonra hiçbir şey yemeden kahve içmenin kan şekeri kontrolünü önemli ölçüde zayıflattığını belirterek şöyle konuştu:

‘İLK OLARAK KAHVALTI ETMEMİZ GEREKİYOR’

‘Neredeyse yarımız sabah uyanıp, hiçbir şey yapmadan önce kahve içiyor. Ne kadar yorgunsak, kahve de o kadar sert oluyor. Ancak bugüne kadar bu davranışın vücudumuza, özellikle de metabolizmaya ve kan şekeri kontrolüne etkisi konusunda kısıtlı bilgimiz vardı. Bunu engellemek için kötü bir uykunun ardından ilk olarak kahvaltı etmek gerekiyor. Daha sonra eğer ihtiyaç duyulursa kahve içilebilir.’

Çalışmaya katılan 29 kişinin gece uyku süreleri birbirinden farklı tutuldu. İlk deneyde gece 11’le sabah 7 arasında düzgün bir uyku uyuyan kişilere, sabah kahvaltıda alınacak kaloriye eş enerji içeren şekerli içecek verildi.

İkinci deneyde saat başı uyandırılarak iyi bir uyku çekmeleri önlenen katılımcılara sabah yine aynı şekerli içecek verildi.

Bir önceki deneyde olduğu gibi, üçüncü deneyde de katılımcıların kötü bir şekilde uyumaları sağlandı. Ancak bu sefer sabah önce koyu şekersiz kahve, yarım saat sonra da şekerli içecek verildi. Daha sonra bu kişilerin kan şekerleri ölçüldü.

KÖTÜ UYKUNUN ARDINDAN KAHVE İÇMEK ZARARLI

İyi veya kötü uykunun deneklerin kan şekeri üzerinde çok az fark yarattığı saptanırken, kötü uykudan sonra kahve içmenin metabolizma üzerinde olumsuz etkisi olduğu ve vücudun kan şekerini işleme yeteneğini yüzde 50 azalttığı belirlendi.

Profesör James Betts, deneyde verdikleri şekerli içeceğin ortalama bir kahvaltı kadar karbonhidrat içerdiğinin altını çizerek, ‘Çoğu kahvaltı karbonhidrat bakımından zengin. Diğer kahvaltılarda da benzer etkiler gözlemek mümkün. Ancak daha az şeker ve karbonhidrat içeren bir kahvaltı yaptıysanız, bu kahvaltıdan sonra sizin kan şekerinizde meydana gelen fırlamayı kesinlikle azaltacaktır’ dedi.

Deneyde kullandıkları kahvenin sütsüz olduğunu belirten Betts, süt koysalardı da sonuçlarda çok büyük değişiklikler olmayacağını söyledi.

İLİşKİLİ HABERLER Dünya Kahve Günü Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Dünya Kahve Günü Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Filtre Kahveyle Fındık Pare Tarifi

Filtre Kahveyle Fındık Pare Tarifi

Belli Miktarda Kahve Karaciğer Sağlığını Koruyor

Belli Miktarda Kahve Karaciğer Sağlığını Koruyor

The Washington Post: 'Amerikalılar Kahve İçin I. Selim’e Teşekkür Etmeli'

The Washington Post: ‘Amerikalılar Kahve İçin I. Selim’e Teşekkür Etmeli’

İLİşKİLİ GALERİLER Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Aramalı Soğuk Kahve Yapımı

Aramalı Soğuk Kahve Yapımı

Sadece 1 Bardak Kahve Tüketmenin Yararları

Sadece 1 Bardak Kahve Tüketmenin Yararları

Kahve Telvesiyle Vücudunu Yıkayan Bella Hadid’den İddialı Paylaşım

Kahve Telvesiyle Vücudunu Yıkayan Bella Hadid’den İddialı Paylaşım

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.