DOLAR 32,4480
EURO 34,7443
ALTIN 2.437,76
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Rusya’da Dünyayı Korkutan Mutasyonlu Virüs Alarmı!…

22.06.2021
A+
A-

Rusya’nın başkenti Moskova’da yeni tip koronavirüs salgını kapsamında giderek kötüleşen durumla karşı karşıya kalındı. Koronavirüs salgınının seyriyle ilgili herkesi korkutan açıklamalar tüm dünyayı tedirgin etti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da koronavirüsün seyriyle ilgili yeni bir durum meydana geldi. Yeni tip koronavirüsün giderek kötü bir hal almasıyla meydana gelen yeni mutasyonlu virüsün çok ciddi boyutlara ulaşıldığı belirtildi. Moskova Belediye Başkanı yaptığı açıklmayla vatandaşlar arasında çok ciddi endişeler oluştu. Moskova Belediye Başkanı koronavirüsün seyriyle alakalı ”Şu anda Moskova’da geçen yıl uğraştığımız Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız.” açıklamasında bulundu.

Moskova’da Çin’den gelen koronavirüsün yeni bir varyantı olabileceği şüpheleri baş gösterdi. Vaka sayılarındaki hızlı artışa neden olan bu durum dünya çağında da endişe oluşturdu.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Koronavirüs pandemisi ile mücadeleden sorumlu hükümet yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştiren Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, korkutan bir açıklama yaptı.  

Sobyanin, “Büyük ihtimalle daha agresif, daha hızlı yayılan bir varyant ile karşı karşıyayız” dedi.

Sobyanin günlük vaka sayısının ortalama 3 binden 7 bine fırladığını ve cuma günü 9 bini görmesini beklediklerini söyledi.

Moskova Belediye Başkanı, “Günlük vaka sayıları üçe katlanıyor. Bu daha önceki dalgalarda görmediğimiz çok büyük bir dinamik” dedi.

DAHA AGRESİF VE HIZLI YAYILAN BİR MOTASYON

Şehirde yayılan virüsün geçen yıl ortaya çıkan virüsten farklı olduğuna işaret eden Sobyanin, “Şu anda Moskova’da geçen yıl uğraştığımız Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız. Durumumuzun farklı olduğunu anlamalı ve yeni çözümler üretmeliyiz.” dedi.

Sobyanin, Moskova’da servis sektöründe çalışanlarının aşı olmasını vaka sayılarındaki hızlı artış nedeniyle zorunlu kıldı.

SERT ÖNLEMLER İÇİN YENİ KARARLAR

Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni oluşan bu durumun gerçekleşmesiyle Moskova’da mutasyonlu virüsün etkileriyle mücadele kapsamında salgına karşı alınacak önlemlerin çok daha sert bir şekilde gerçekleşebileceğini söyleyen Sobyanin, “Sert önlemler için bazı kararlar almaya çok yakınız. Şehirdeki hastanelerin yatak kapasitelerini artırmamıza rağmen, bu kapasitelerin de bir sınırı var. Şu anda hizmet ve ulaştırma sektörlerinde çalışanları aşılamak ana hedefimiz.” açıklamarında bulundu.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte vaka sayısı 14 bin 57 artarak 5 milyon 264 bin 47’ye, ölenlerin sayısı ise 416 artışla 127 bin 992’ye yükseldi.

Başkent Moskova’da ise son 24 saatte 6 bin 195 yeni vaka tespit edilirken, 1854 kişi hastaneye kaldırıldı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.