DOLAR 32,2427
EURO 34,7560
ALTIN 2.411,61
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Ruşeym Nedir? Ruşeymin Faydaları Nelerdir?

07.10.2020
A+
A-

Buğdayın en üst bölgesinde yer alan, buğdayın büyüyüp çoğalmasını ve çimlenmesine olanak sağlayan kısma ruşeym adı verilir. Fakat buğday çeşitli işlemlerden geçirildiği zaman ruşeymler kayboluyor. Ruşeymin korunması ve faydalarından yaralanmak için özel işlemlerden geçirmek gerekiyor.

Ruşeym önemli bir protein ve magnezyum kaynağıdır. Zengin bir mineral ve vitamin deposu olan ruşeym özellikle bitkisel kökenli E ve B grubu vitaminleri kaynağıdır. 1 ton buğdaydan sadece 1 kilo elde ediliyor, bu yüzden son derece özel bir besindir.

RUŞEYMİN FAYDALARI NELERDİR?

Ruşeymin içeriğinde buğdayda bulunandan daha fazla lif bulunuyor. Bu nedenle sindirim sistemi açısından önemli bir besindir. Doymamış yağ asitlerince zengin olması kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Belli oranlarda tüketildiği zaman tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor. Bitkisel bir ürün olmasından dolayı içerisinde kolestrol bulundurmuyor. E, A, B1, B6 ve en önemlisi de folik asit bakımında oldukça zengindir. Kan şekerini dengeler ve bu sayede ani acıkmaların ve tatlı krizlerinin de önüne geçer. Şeker yeme isteğini azaltır. Ruşeym özel yöntemlerle elde edilmediği durumlarda içeriğinde bulunan yağlardan dolayı 2 gün içerisinde bozulmakta ve una acımsı bir tat vermektedir. Bu yüzden beyaz ekmek unu üretimi esnasında ayırılır. Ruşeymli ekmek, ruşeymin özel yöntemlerle, buğdaydan ayrıştırmasıyla elde edilen unla yapılıyor.

ÇÖLYAK HASTALARININ TÜKETMEMESİ GEREKİYOR

Buğday ürünü olan ruşeym, gluten içerdiği için çölyak hastaları ve glutene alerjisi olan kişiler tarafından tüketmemesi gereken besinler arasında yer alır.

İLİşKİLİ HABERLER Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?

Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?

Karambola Meyvesinin (Yıldız Meyvesi) Faydaları Nelerdir?

Karambola Meyvesinin (Yıldız Meyvesi) Faydaları Nelerdir?

Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Sumak Nedir? Sumak Faydaları

Sumak Nedir? Sumak Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Her Gün 1 Elma Tüketmenin Faydaları

Her Gün 1 Elma Tüketmenin Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.