DOLAR 32,3770
EURO 34,7496
ALTIN 2.411,97
BIST 10.098,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Kanserli Hasta Kemoterapi Almazsa Ne Olur?

13.06.2020
A+
A-

Kemoterapi Nedir?

Kemoterapi, bütün olarak ilaçla tedavi etmek demektir. Anti kanser özelliği gösteren ilaçlardan oluşur. Bunun yanı sıra ara sıra kimsesiz kullanılabilir. Bazı dönemlerde ise diğer çare yöntemleriyle bir arada sunulur.

Kemoterapinin Yan Etkileri Nelerdir?

Kemoterapinin aşina alt etkileri şöyledir;

Kanserli hastalara uygulanan kemoterapi, özellikle kemik iliğinin görevleri içinde yer alan kırmızı hücreli oluşturma yeteneğine koskocoman bir zarar verir. Bundan dolayı hem anemi keza de dermansızlık söz konusudur. Bu çare yönteminin en muhabere bağlı etkileri içinde ise her daim kansızlık ilk sırada yer alır. Bunun yanı sıra saç dökülmesi çok sık görülür. Oysa dökülmüş olan bütün bu saçlar, tedavinin sona ermesinden sonradan daha gür bir şekilde çıkar. Bunlar ek olarak özellikle enfeksiyon kapma riskini de fazla yüksek olacağını derhal söylemek lazım. Hastaların koskocoman bir kısmında iştahsızlık görülür.

İşte bunların tümü son derece ciddi olan ast etkilerdir. Bundan nedeniyle mevcut tedaviye karşı çok büyük bir antipati ortaya çıkmıştır. Bu yüzden bazı hastalar bunu olmak istemediklerini fazla açık bir biçimde demeç ederler.

Kemoterapi Alınmayabilir mi?

Kanserli hasta kemoterapi almazsa ne olur: Bir hasta kemoterapi almama hakkına sahiptir. Böyle durumlarda yapılacak olan şey doküman imzalamaktır. Yani yasal olarak bütün sorumluluğun sizin üstünüzde olması gerekir. İşte bu yüzden ortaya çıkacak olan her türlü sonuçtan da hasta sorumlu olacaktır.

Kemoterapi Nasıl Uygulanır?

Kanserli hasta kemoterapi almazsa ne olur: Hastanın durumuna göre nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı farklılık gösterir. Bu tedavi yönteminin öbür şekillerde verildiğini derhal bildirmek lazım. Bunlar şöyledir;

Kanserli hastalara yapılan kemoterapi uygulaması aniden bambaşka şekilde ortaya çıkar. Bunların başında ise damar yolu kazanç. En sık olarak bu metotla ilaçlar verilir. İki değişik yöntem laf konusudur. Birisi serum setidir. Bunun yanı sıra serumun iç kısmına karıştırmak suretiyle de bunun verildiğini hemencecik söylemek gerekli. Bazı hastalarda bu çok uzun sürebildiği için hastaneye yatılır. ara sıra bunun uygulanma şekli haplarla da mümkündür. Evden ve ağızdan ilaç alma aracılığıyla bu tedavi uygulanır. Kuşkusuz bunun öncesinde tatbik hakkında gerekli olan bilgilerin alınması son derece önemlidir.

Tüm bunların yanı sıra vücuttaki bir takım boşluklar üzerinden de bunun uygulanması laf konusudur. Yani mesane içine, akciğer zarına verilebilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.