DOLAR 32,4615
EURO 34,7745
ALTIN 2.420,41
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Rus Dışişleri: Türkiye-Suriye çatışmasının olmaması için temaslar sürüyor

15.10.2019
A+
A-

Rus Dışişleri: Türkiye ve Suriye arasında doğrudan bir çatışma olmamasını umuyoruz, bunun için temaslar sürüyor

Rus basınına konuşan Bogdanov, Türkiye ile Suriye ordusu arasında bir çatışma ihtimaline ilişkin soru karşısında, “Elbette hiçbir çatışma olmamasını umuyoruz. Sürece dahil tarafların çıkarları göz önünde bulundurularak kurallara, uluslararası hukuk prensiplerine uygun yaklaşımlar sağlanması için temaslar yürütülüyor” ifadelerini kullandı. 

Bogdanov, temasların ‘tüm taraflar’ arasında mevcut olduğuna dikkat çekti.

Rusya’nın Kürtler ve Suriye arasında arabuluculuk ettiği iddialarına ilişkin soru karşısında da Bogdanov, “Bu konuda konuşmaya henüz hazır değilim” dedi ve konuyla ilgili bilgi verildiğinde her şeyin açığa kavuşacağını ifade etti.

“HERKES ANLAŞMALI”

Bogdanov, “Elbette ki anlaşılmasını umuyoruz. Herkes arasında anlaşma olmalı, Suriyeliler Kürtlerle ve Türklerle anlaşmalı” dedi. 

Bogdanov, Suriye Anayasası Komisyonu’nun 29 Ekim’deki ilk toplantısının gerçekleşeceğini de ekledi.

Kürtlerin Şam’la, TSK’nın ilerlemesini durdurmak için hükümet güçlerinin Türkiye sınırına yerleşmesi konusunda anlaştığı belirtilmişti.

Daha sonra Suriye hükümet güçleri, Til Temir ve Haseke’ye girmişti. Hükümet güçleri ayrıca Kürtlerin kontrolündeki Tabka’ya da giriş yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.