DOLAR 32,2852
EURO 34,6790
ALTIN 2.403,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Rus bilgisayar korsanı grubu Lockbit’e darbe: “Hackerları hackledik”

Uluslararası Fidye ve şantaj yazılımlarıyla dünya çapında milyarlarca dolarlık zarara yol açan Rus bilgisayar korsanı grubu Lockbit, 10 ülkenin ortak operasyonunda hedef alındı. Korsanların sitesi ele geçirilirken, açıklamada “Hacker’ları hackledik.” ifadelerine yer verildi.

21.02.2024
A+
A-

ABD, İngiltere, Kanada, Japonya ve Almanya gibi ülkelerin yer aldığı görev gücünün, siber korsanların operasyonlarını durdurduğu açıklandı.

Lockbit, fidye yazılımları konusunda dünyanın en tehlikeli hacker grubu olarak tanınıyordu. Korsanlar ise etkisiz hale getirilen sistemlerin yedeklerinin bulunduğunu iddia etti.

ABD’DEN İKİ KİŞİYE YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın, ABD’ye, müttefiklerine ve ortaklarına fidye yazılımı saldırıları düzenleyebilen LockBit gibi gruplar için güvenli bir liman sunmaya devam ettiği öne sürüldü.

LockBit’in geçen yıl Çin Sanayi ve Ticaret Bankasına (ICBC) yapılan fidye yazılımı saldırısından sorumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, ABD’nin siber suçlarla mücadelede mevcut tüm yetki ve araçları kullanmaya kararlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, ABD’nin Rusya merkezli fidye yazılımı grubu LockBit’e bağlı iki kişiye yaptırım uyguladığı belirtilerek, bu kararın, ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ülkenin uluslararası ortaklarıyla devam eden işbirliğinin sonucunda geldiği bildirildi.

Bu kişilerden ilkinin, Ivan Gennadievich Kondratiev olduğu ifade edilen açıklamada, Kondratiev’in, LockBit’e bağlı alt grup “National Hazard Society”nin lideri olduğu aktarıldı.

Açıklamada, Artur Sungatov’un da Lockbit fidye yazılımı grubunun üyesi olduğu ve grubun fidye yazılımı saldırılarına aktif olarak katıldığı kaydedildi.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.