DOLAR 32,3405
EURO 34,9270
ALTIN 2.390,35
BIST 10.204,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

RTÜK, Deezer ve Tidal’a de 72 Saat İçerisinde Lisans Başvurusu Uyarısında Bulundu

09.11.2020
A+
A-

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik dinleme platformlarından bir tanesi olan Spotify, geçtiğimiz dönemde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) Türkiye’de yayınlarına devam edebilmesi için lisans başvurusunda bulunması gerektiği konusunda ihtar almıştı.

İsveç merkezli Spotify da kendisine tanınan 72 saat içerisinde RTÜK’e resmen lisans başvurusunu gerçekleştirmişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Twitter’dan yaptığı açıklamada Spotify’ın, 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala başvurusunu yaptığı duyurmuştu. Benzer bir durum Deezer ve Tidal için de yaşanıyor.

RTÜK’ten Deezer ve Tidal’a uyarı

deezer

RTÜK, tıpkı Spotify gibi dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan ve Türkiye’de de kullanılabilen Deezer ve Tidal servislerine de lisans başvurusu için 72 saatlik süre tanıdığını dile getirdi. Her iki platformun da yerelleştirilmiş Türkiye fiyatları bulunuyor.

Üst kurul tarafından yapılan açıklamada, Deezer ve Tidal platformlarının 72 saat içerisinde başvuru yapıp 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemeleri halinde yayınlarına devam edebilecekleri dile getirildi.

Yapılan açıklamada gerekliliklerin yerine getirilmemesi halinde yapılacaklar şöyle açıklandı:

“Belirtilen internet siteleri, başvuru talebini içeren dilekçesiyle birlikte taahhütnameyi sunmaz ve üç aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakiben yetmiş iki saat içerisinde son vermez ise Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca sulh ceza hâkiminden söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi talebinde bulunulacağı ve ayrıca aynı Kanunun 33 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ihtar olunur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.