DOLAR 32,2113
EURO 34,7085
ALTIN 2.442,60
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

RTÜK Başkanı’ndan yeni ‘Sevda Noyan’ açıklaması

18.05.2020
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine kadar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sevda Noyan’ın televizyon kanalındaki söylemlerinin RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemeyeceğini belirterek ilgili bilirkişi raporu Üst Komite gündemine geldiğinde, RTÜK olarak gereğinin yapılacağını belirtti.

RTÜK Başkanı Şahin, yaptığı yazılmış açıklamada, geçen hafta Ülke TV’de yayınlanan bir programda Sevda Noyan’ın söylemlerinin, kamu vicdanını derinden yaraladığını anımsatarak o sözlerin hiç kimse açısından kabul edilemeyeceğini, ulus vicdanının, herkesin vicdanı olduğunu belirtti.

FETÖ ile mücadelenin hem bireysel hem de kurumsal olarak öncelikleri olduğunu vurgulayan Şahin, FETÖ’ye karşı mücadeleye zarar verecek hiçbir tutuma göz yummalarının olası olmadığını kaydetti.

Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Natürel ama 15 Temmuz’da yaşananları bitmiş aklından geçirenler olursa keza devletimiz keza de milletimiz meşru şartlarda cevabını en zinde şekilde verecektir. Bundan da kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Sevda Noyan’ın söylemleri, RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üst Komite gündemine geldiğinde, RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayınlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır. Olayın olduğu birincil günden itibaren görüntü açımız budur.

RTÜK benzeri bunları mazur görüyormuş gibi ön yargıyla propaganda yapanlara aleyhinde ‘Kimsenin büyütmesine gerek değil gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim’ mealinde konuşsam da halen bu süreci ayrı noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzülerek ve ibretle görüyorum. Doğrusu art niyetli propagandaları yürütenler, konuları konuşmayı yok kurumları ve kişileri niyet almayı amaçlamaktadır.”

Anayasal bir kurum olan RTÜK’ün, kendisine kanunlarla verilmiş görevler ve yetkiler çerçevesinde karar veren ve karar süreçleri dinç işleyen egemen bir idari otorite olduğunu bildiren Şahin, hangi görüşten olursa olsun sağduyu sahibi arkadaş canlısı vatandaşların bu gerçeği bildiğini kaydetti.

Şahin, “Biz aziz milletimizden yana, nesnel olarak değerlerimiz ve yükümlülük bilinciyle vazifemizi yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce o kadar fazla örnekte olduğu gibi RTÜK kuruluş amacına uygun olarak ilk komite toplantısında gereğini yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.