DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Roket Moket Diye Diye İyi Kazandı: Elon Musk Bir Kez Daha Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

30.09.2021
A+
A-

Dünyanın en zengin insanları listesinde zirve, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Elon Musk arasında gidip geliyor. Forbes’un verilerine göre bu yıl Tesla hisselerinde %720 artış yaşayan Musk, yeniden listenin ilk sırasına yerleşti. 

201,7 milyar dolarlık bir servete ulaşan Musk, tıpkı Louis Vuitton’ın CEO’su Bernard Arnault ve Jeff Bezos gibi 200 milyar dolar barajını aşan isimler arasına girdi. Listenin ikinci sırasında ise 193,1 milyar dolarlık servetiyle Jeff Bezos yer aldı. 

Bezos ve Musk arasındaki ipler gergin

Elon Musk Jeff Bezos

Musk ve Bezos arasındaki bu rekabet, sadece Forbes’un listesinde değil aynı zamanada uzay taşımacılığı sektöründe de devam ediyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz aylarda Blue Origins, NASA’nın SpaceX’e bir nevi torpil geçtiğini gerekçe gösterek uzay ajansına dava açmıştı. Bunun yanısıra Bezos, SpaceX’in Federal İletişim Komisyonu kurallarını çiğnediğini belirterek Musk’ın şirketine de dava açtı. 

İkili arasındaki ipler gittikçe daha da gerilmeye başlamışken yarışı şimdilik Musk kazanmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde dünyanın en zengin insanı seçilen ancak Tesla’nın hızlı değer kaybetmesiyle geri sıralara düşen Musk, bir kez daha dünyanın en zengin insanı seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.