DOLAR 32,2828
EURO 34,6228
ALTIN 2.409,35
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Ripple, Ethereum ve XRP Ledger için Stablecoin Hazırlığında

Ripple, Ethereum ve XRP Ledger için stablecoin hazırlığına giriş yaparken sektördeki son gelişmeleri ve detayları öğrenin. Kripto dünyasındaki yeniliklere hazır olun!

04.04.2024
A+
A-

Fintech firması Ripple, Ethereum ve XRP Ledger Blockchain’lerde ABD dolarına peg’li kendi stablecoin’ini piyasaya süreceğini duyurdu. Bu kararın ardından XRP fiyatı hızla yükseldi.

Stablecoin Projesi Detayları

Stablecoin Projesi Detayları

Ripple’ın duyurusuna göre, stablecoin bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek. Projenin adı henüz açıklanmazken, stablecoin’in tamamen ABD doları, kısa vadeli ABD devlet tahvilleri ve diğer nakit eşdeğerleri ile destekleneceği belirtildi. Ayrıca, üçüncü taraf bir muhasebe firmasının stablecoin’i denetleyeceği açıklandı.

XRP Fiyatında Yükseliş

Ripple’ın bu hamlesinin ardından XRP tokeninin değeri hızla arttı. XRP gün içinde 0,575 dolardan 0,61 dolara yükseldi ve işlem görüyordu.

Ripple CTO’dan Açıklamalar

Ripple CTO'dan Açıklamalar

Ripple Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz, stablecoin pazarının hızla büyüdüğünü ve bu alanda büyük bir fırsat gördüklerini belirtti. Schwartz, Ripple’ın güçlü bilançosu ve uyumluluk avantajlarıyla rekabetçi bir konumda olduğunu vurguladı.

Stablecoin Lansmanı Neden Şimdi?

Stablecoin Lansmanı Neden Şimdi?

Schwartz, Ripple’ın stablecoin projesinin uzun süredir üzerinde çalıştıklarını ve bu fikrin zaman içinde ciddiye dönüştüğünü söyledi. Gelişmekte olan piyasalardan gelen talep ve kurumsal şirketlerin stablecoin kullanımına artan ilgi projenin hayata geçirilmesinde etkili oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.