DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Bitcoin Hakimiyeti ve Halving Tartışmaları

Bitcoin hakimiyeti ve halving tartışmaları hakkında en güncel bilgiler ve analizler. Bitcoin’in geleceği ne olacak? Halving etkisi nasıl olacak? Detaylı incelemeler burada.

09.04.2024
A+
A-

Bitcoin Hakimiyeti Tartışması

Kripto para piyasası son zamanlarda Bitcoin hakimiyeti ve yaklaşan halving olayı ile ilgili hararetli tartışmalara sahne oluyor. Bitcoin’in fiyatının rekor seviyelere ulaşması ve altcoinlerin geride kalması, yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Uzmanlar, Bitcoin’in önümüzdeki dönemde de piyasada lider konumunu koruyup korumayacağı ve halving’in piyasayı nasıl etkileyeceği konusunda farklı görüşlere sahipler.

Analist Görüşleri

Peter Brandt ve Benjamin Cowen gibi tanınmış analistlerin öngörülerini ele alacak ve halving’in potansiyel etkilerini tartışacağız. Brandt, Bitcoin hakimiyetinin potansiyel yükselişine dair bir grafik paylaşarak, “Ya altcoin sezonu olmayacaksa?” sorusunu gündeme getirdi. Cowen ise tarihsel verilere dayanarak BTC hakimiyetinin devam edebileceğini savunuyor. Geçmiş piyasa döngülerini inceleyen Cowen, faiz indirimi ve parasal genişleme dönemlerinde Bitcoin hakimiyetinin yüksek kaldığını gösteriyor.

  • Peter Brandt’ın görüşü: Bitcoin hakimiyeti yükselebilir.
  • Benjamin Cowen’ın görüşü: Bitcoin hakimiyeti devam edebilir.

Arthur Hayes’in Kısa Vadeli Öngörüsü

Arthur Hayes'in Kısa Vadeli Öngörüsü

BitMEX kurucusu Arthur Hayes ise Bitcoin ve altcoin fiyatlarının kısa vadede düşebileceğini düşünüyor. Halving’in orta vadede fiyatları yükselteceğine inanan Hayes, halving öncesi ve sonrasındaki fiyat hareketlerinin negatif olabileceğini söylüyor. Hayes’in bu öngörüsü, piyasa katılımcılarının ortak bir görüşe sahip olduğu durumlarda tersinin yaşandığı fikrine dayanıyor. Yatırımcıların büyük bir kısmı halving’in fiyatların yükselmesine neden olacağına inanırken, Hayes bu durumun tersine bir etki yaratabileceğini düşünüyor.

  • Arthur Hayes’in öngörüsü: Kısa vadede fiyatların düşebileceği ve 1 Mayıs sonrasını beklemek gerekebileceği.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.