DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Reyhanın Faydaları Nelerdir?

10.03.2021
A+
A-

Doğal tedavide kullanılan birçok bitkiler yer almaktadır. Bu bitkilerden bir tanesi de reyhandır. Peki reyhanın faydaları nelerdir? Reyhan nasıl tüketilir?

Reyhanın faydaları vücut için oldukça fazladır. Dolayısıyla aktarlardan da bu bitki kolayca temin edilmektedir. Reyhan doğada kolaylıkla yetişen ülkemiz iklim şartlarına uygun olan bir bitkidir. Özellikle reyhan kokusu ile dikkat çeken bir bitkidir. 

REYHANIN FAYDALARI NELERDİR? 

Reyhan oldukça fazla faydası olan bir bitki türüdür.

Metabolizmayı Çalıştırır 

Metabolizması yavaş olan kişiler için reyhan önerilir. Çünkü metabolizmanın yavaş olması kilo almayı sağlar. Bundan dolayı metabolizmayı çalıştırmak ve hızlı bir şekilde kilo vermek için reyhan tüketimi son derecede önemlidir. Reyhan doğada en çok tüketilen bitkiler arasında yer almaktadır. Doğal tüketimi metabolizmanın alıştırılması açısından son derecede önem teşkil ediyor. 

Sigarayı Bırakmayı Sağlar 

Reyhanın en önemli faydaları arasında sigarayı bıraktırmayı sağlamasıdır. Doğal yollardan nikotinden uzaklaşmak ve sigarayı bırakmak açısından reyhan tüketimi son derecede önemlidir. Reyhanı düzenli olarak tüketerek sigarayı bırakabilirsiniz.  

Sindirimi Arttırır 

Sindirimin artması kilo verme açısından da çok önemlidir. Reyhan tüketerek sindiriminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Bu şekilde hem sindiriminiz artar hem de yağ yakmaya başlarsınız. Reyhan sindirim sistemine çok iyi geldiğinden dolayı sindirim sistemi hastalıkların da bir numaralı dostu olarak bilinmektedir. 

Ağız Kokusunu Önler 

Sıklıkla ağız kokusu şikayeti yaşayanlar için reyhan tüketimi önerilir. Reyhan ağzı içerisinde ki kokuya neden olan bakterilerin yok olmasını sağlar. Bu şekilde reyhan tüketerek ağız kokusundan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Ağız kokusu için birincil doğal tedavi seçenekleri arasında reyhan gelmektedir.  

REYHAN NEYE İYİ GELİR? 

Bulaşıcı Hastalıklara İyi Gelir 

Bulaşıcı hastalıklar son derecede tehlikeli olabilir. Özellikle günümüzde bulaşıcı hastalıklar önemli bir hastalıktır. Bundan dolayı reyhan tüketimi bulaşıcı hastalıkların da hızını keser. Bulaş hızını düşürdüğünden dolayı reyhan tüketimi bu hastalıkların yayılmasını da engellemektedir. Reyhan anti viral özelliğe sahip olan bir bitkidir.  

Gastrite İyi Gelir 

Reyhan sahip olduğu besin özellikleri ile birlikte tam anlamıyla bir mide dostudur. Hal böyle olunca mide dostu olan reyhanı tüketerek gastrit gibi şikayetlerinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Gastrit en sık karşılaşılan mide hastalıkları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı gastrit ile ilgili araştırmalar son aylarda iyice artmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli olarak reyhan tüketerek gastrit şikayetlerini önlemek mümkündür. 

Soğuk Algınlığına İyi Gelir 

Kış aylarında soğuk algınlığı sıklıkla ortaya çıkmaktadır. Soğuk algınlığını geçirmek açısından reyhan tüketimi son derecede önemlidir. Reyhanı tüketmeniz durumunda bağışıklık sistemine etki edebilirsiniz. Bu şekilde vücut soğuk algınlığı belirtilerini hızlı bir şekilde atlatmaktadır. Aynı zamanda enerji de vermektedir. 

Ülsere İyi Gelir 

Ülser de önemli bir hastalıktır. Ülser şikayeti yaşayanların sayısı bir hayli fazladır. Reyhan yoğun miktarda vitamin içerdiğinden dolayı ülser için mideye oldukça iyi gelmektedir. Mideyi yatıştırır ve mide çeperini de korumaktadır. Bu şekilde ülser belirtilerini de aza indirir.  

REYHAN NASIL TÜKETİLİR? 

Reyhan bitkisini dilerseniz salatalarda dilerseniz de yemeklerde kullanabilirsiniz. Reyhan bitkisini taze olarak salatalara ilave edilmesi en sık tüketilen tüketilme şeklidir. Aynı zamanda reyhan bitkisinin suyunu çıkararak da yine tüketebilirsiniz. Reyhan bitkisi su ile birlikte tüketilmesi durumunda doğrudan etki eder. Geleneksel olarak yemeklere de ilave edildiği takdirde reyhan hem yemeklere aroma katar hem de lezzet katar. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.