Reçeteli İlaç Satışı Yapan Şüpheli Yakalandı ve Büyük Ölçekte İlaç Operasyonu Gerçekleştirildi
Reçeteli ilaç satışı şüphelisi yakalandı, büyük çaplı ilaç operasyonu gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri suç örgütüne karşı operasyonlarına devam ediyor.
Adana’da Reçeteye Tabi İlaçların Yasadışı Satışı ve Operasyon
Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, antibiyotik, ağrı kesici ve cinsel içerikli ilaçların yasa dışı yollarla piyasaya sürülmesine karşı operasyon düzenledi. Bu kapsamda, söz konusu ilaçların toplanması ve satışıyla ilgilendiği belirlenen şüpheli Abdülhamit R. isimli şahıs, detaylı çalışmalar sonucunda yakalandı.
Şüphelinin, Sarıyakup Mahallesi’ndeki deposunda gerçekleştirilen aramada, toplam 1314 kutu çeşitli reçete ile satılan ilaçlar ele geçirildi. Ekipler, bu ilaçların piyasada izinsiz şekilde dağıtıldığı ve sağlık açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle büyük bir operasyon gerçekleştirdi.
Detaylar ve Operasyon Süreci
- İşlemden önce: Emniyet güçleri, Abdülhamit R.’nin illegal ilaç satışını yaptığı bilgisi üzerine detaylı araştırma ve takip çalışması yaptı.
- Baskın ve gözaltı: Sarıyakup Mahallesi’ndeki depoya düzenlenen operasyonda, şüpheli gözaltına alındı.
- Ele geçirilen malzeme: Depoda yapılan aramada, antibiyotik, ağrı kesici ve cinsel içerikli ilaçlar olmak üzere toplam 1314 kutu çeşitli ilaç bulundu.
İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, konu ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve yasa dışı ilaç satışlarına karşı etkin mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SÜLEYMAN CENK İDAYE – 3. Sayfa