DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ramazanda Ağız Kokusunu Önlemek İçin Bunu Deneyin

13.05.2020
A+
A-

Ramazan ayında ağız kokusunu alıkoymak için sahurda ve iftarda birtakım önlemler alınabilir.  Sizin için ağız kokusunu önleyebileceğiniz yöntemleri bir araya getirdik. İşte teferruat…

AĞIZ KOKUSU NEDEN OLUR?

Ağız kokusunun en kayda değer sebeplerinden biri; ağız bakımı ve diş fırçalama işleminin aksatılarak yapılması. bununla birlikte sindirim sistemi hastalıkları, kronik sinüzit ve ileri yaş, ağız kokusuna sebep olabilen öteki etkenlerdir.

Farklı yaş gruplarında spesifik ağız kokuları bulunur. Ufak yaştaki çocuklarda tonsiller (bademcikler) adı verilen bölgeye yerleşen bakteriler ve beslenme artıklarından dolayı yoğun bir ağız kokusu olabildiği gibi orta yaş grubundaki kişilerde de bilhassa sabahları hissedilen şiddetli ağız kokusu görülebilir. İleri yaş grubundakilerde ise tükürük yoğunluğunun artıp akışkanlığının azalması, hipertansiyon ve diyabet gibi sistemik hastalıkların varlığı ve kullanılan ilaçlar, ağız kokusuna yol açar.

AĞIZ KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Sebze tüketen kişilerde, fazla artı et bitiren kişilere oranla daha eksik ağız kokusu görülür. böylece sebze ağırlıklı beslemek, ağız kokusunun azalmasını sağlar.

Bu Yiyeceklerden Uzak Durun

Soğan, sarımsak ve turp gibi kokulu yiyecekler özellikle çiğ tüketildiği süre ağız kokusuna neden olur. Ağız kokusunun önüne geçebilmek için bu ürünlerin tüketimine dikkat etmek gerekir.

Baharat Tüketimini Azaltın

Yoğun baharat tüketimi, ağız içindeki kokuya yol açan sülfür bileşenlerini artırdığı için ağızda koku oluşur. Özellikle ramazan ayında keza sindirim sisteminin yorulmaması hem de ağız kokusunun önüne geçmek için daha eksik baharatlı yemekler tüketmeniz gerekir.

Daha Az Kahve Tüketin

Ağız ortamını asidik bir ışık halkası getiren kahve, bakterilerin zahmetsizce üremesine yol açar. Ağız içinde üreyen bakteriler, ağız kokusuna niçin olur. Bu doğrultuda kahve tüketimini eksilmek, ağız kokusunun da azalmasını sağlar.

Sahurda Bu İçeceklerden Uzaktan Durun

Çay ve kola gibi içecekler, ağız kuruluğuna niçin olduğu için ağızda koku oluşmasına yol açar. Özellikle sahurda bu herif içeceklerin tüketiminden kaçınmak gerekir. Eğer nehir tüketilmek isteniyorsa bol su ile birlikte tüketmek ağızdaki su dengesini koruyacağından ağız kokusunun da önüne geçmiş olur.

Sigarayı Bırakabilirsiniz

Ramazan ayı sigaranın bırakılması veya azaltılması için önemli bir fırsattır. Sigara tatbik ‘kıllı dil’ oluşumuna niçin olarak beslenme artıklarının ve tütün dumanının dil sırtında tutunmasına yol açar. Bu şart ağızda koku oluşmasına niçin olur. Ama sigara kullanımını adamak ya da eksilmek ağız kokusunu önleyeceği gibi ilk kez kanser olmak üzere birçok hastalık riskini de azaltır.

Dil Yüzeyini De Fırçalayın

Ağız kokusunu durdurmak için, ağız bakımı esnasında dişlerin yanı sıra dil yüzeyinin de fırçalanması gerekir. böylece dil temizleyici fırçalar kullanılması gerekmektedir.

Ağız Bakımınızı Katiyen Aksatmayın

Ağız kokusunun önüne geçen en kayda değer etmen ise sık ve uyumlu olarak yapılan ağız bakımıdır. Ramazan ayında uzun süre akışkan tüketilememesi, ağız ortamında asiditenin artmasına niçin olur. Bu da dişlerin çürümesine ve diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasına yol açar.

Bu süreçte mutlaka günde asgari 2 kez dişlerin detaylı olarak fırçalanması, dil yüzeyinin her fırçalamada temizlenmesi, ağız gargaraları ve diş ipi kullanılması gerekir. Bilhassa sahurdan yarım saat daha sonra dişlerin fırçalanması, bakteriyel oluşumu azaltacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Ağız Kokusunu Tahta Kaşıkla Nasıl Anlarsınız?

Ağız Kokusunu Tahta Kaşıkla Nasıl Anlarsınız?

Baş Ağrısını Önlüyor Ağız Kokusunu Gideriyor...

Baş Ağrısını Önlüyor Ağız Kokusunu Gideriyor…

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız Kokusunun Nedeni Bu Olabilir!

Ağız Kokusunun Nedeni Bu Olabilir!

İLİşKİLİ GALERİLER Ağız Kokusuyla Mücadele Eden 9 Karışım

Ağız Kokusuyla Çaba Eden 9 Karışım

Ağız Kokusu Bu Hastalıkların Habercisi!

Ağız Kokusu Bu Hastalıkların Habercisi!

Ağız Kokusuna İlaç 5 Besin1 Her Gün Tüketin!

Ağız Kokusuna İlaç 5 Besin1 Her Gün Tüketin!

Kahve İle Ağız Kokusundan Kurtulun! Kahvenin Kullanım Alanları

Kahve İle Ağız Kokusundan Kurtulun! Kahvenin Başvuru Formu Alanları

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.