DOLAR 32,3680
EURO 34,7095
ALTIN 2.393,02
BIST 10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

PTT AVM ücretsiz maske nasıl alınır? Video! PTT maske dağıtıyor. Peki, PTT AVM ücretsiz maske nasıl alınır? Karardan kısa süre sonra E-Devlet maske…

06.04.2020
A+
A-

Sosyal medya hesabından attığı gönderi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, PTT tarafından ücretsiz maske dağıtımına başvurulacağını açıkladı. Böylece maske temin edemeyen vatandaşlar için ücretsiz bir şekilde ePTTAVM üzerinden maske temin edilebilecek. Virüsün yayılımını engellemek ve dışarı çıkmak zorunda kalan kişilerin hasta olmasını engellemek amacıyla ücretsiz maske dağıtımına başlanacak. Biz de sizler için bu videoda anlatımlı olarak ücretsiz maske alma işlemi nasıl yapılır gösterdik. Biz bu videoyu çektikten sonra EpttAVM aldığı bir kararla e-Devlet maske başvurusu açıklamasını yaptı.

PTT ücretsiz maske nasıl alınır?

Videonun yayınlanmasının ardından işlemlerin kısa bir süre içerisinde e-Devlet’e taşınacağı belirtildi. Bu süre içerisinde gerekli adresi takipte kalarak işleminizi yapabilirsiniz. Sağlıcakla kalın!

İlk etapta birçok vatandaş buradaki web sitesi üzerinden kimlik bilgilerini girerek maske siparişi verdi. Başvuru yapan her vatandaşın, her hafta bir paket sipariş verme hakkı mevcut. Her paketin içerisinde 5 adet maske bulunurken, başka aile üyeleri için de başvuruda bulunabilirsiniz. Tabii bunun için başvuruların yeniden açılmasını beklemek gerekiyor.

E-Devlet maske başvurusu için yeni adres olacak

Birçok şehirde geçtiğimiz hafta toplu taşımalarda maske kullanımı kuralı getirilmişti. Başta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, virüsün yayılımını engellemek amacıyla vatandaşların maske kullanması istenmişti.

Corona virüsü ile mücadele kapsamında birçok ülke gibi Türkiye de önemli kararlar alıyor. Bu kararlar kapsamında kısa süre önce 65 yaş ve üzerindeki kişilerin sokağa çıkması yasaklanmıştı. Bu yasağı 20 yaş altı kişiler takip etti. Son açıklamaya göre, 1 Ocak 2000’den sonra doğan kişilerin sokağa çıkması engellendi. Ayrıca artık market ve pazar gibi toplu alanlara girenlerin maske takması da zorunlu hale getirildi.

Tüm bu alınan kararların yanında bireysel olarak da vatandaşlara önemli görevler düşüyor. Bunların başında kişisel hijyenin ve sosyal mesafenin yer aldığını belirtelim. Bu yüzden herkesin ellerini sık sık, 20 saniye boyunca yıkaması ve mecbur olmadıkta evlerinden çıkmaması şart.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.