DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bilim Kurulu üyesinden ikinci dalga için tarih! Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Cefa, corona virüs hakkında en çok merak edilen konulardan birisi…

25.05.2020
A+
A-

Bir televizyon kanalındaki canlı yayına katılan Cefa, “İkinci dalga olur mu?” sorusuna yanıt verdi. Herkesi endişelendiren ikinci dalganın yaz aylarında olmasının beklenmediğini dile getiren Cefa, güz veya kış aylarında yani 2020 yılının sonlarına içten bir olasılığın bulunduğunu belirtti. Bunun nedeni ise o dönemde havaların adamakıllı soğuyor olması.

Bilim Kurulu Üyesi’nden AVM’lerde gezenlere dikkat

Bilim Kurulu Üyesi Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel de Corona virüsü AVM tehlikesi hakkında uyarıda bulundu. Kapalı ortamlardan uzakta durun!

Prof. Dr. Alpay Azap ikinci dalga konusundaki açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu solunum virüsleri tıpkı grip, nezle yapan virüsler gibi, kapalı ortamları, iyi havalandırılmayan ortamları severler. Soğuk havayı severler ve ultraviyole ışınlarından da hiç hoşlanmazlar. Dolayısıyla havaların soğumasıyla tam da onların seveceği daha kolay bulaşabileceği halk müziği aralarında daha basit dolaşabilecekleri bir ortam oluşmuş oluyor.”

“Grip nasıl oysa kasım, aralık aylarında artma gösterir, ocak şubat gibi çok grip vakası görürüz, sonradan havaların ısınmasıyla birlikte grip vakaları azalır, yazın arada sırada görülen grip vakasıyla karşılaşırız, bu virüs de tıpkı onun gibi. Zaten fazla benziyor pek fazla özelliği grip virüsünü andırıyor. bu nedenle bu virüste de biz, güz kış aylarında bir ikinci yükselme bekliyoruz. Lakin yaz aylarında önemli bir artma olmasını, ikinci dalgayı beklemiyoruz.”

Bilim Kurulu üyesi kadar yapılan bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.