DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

PS5 Kontrolcüsünün Neredeyse Gerçek Bir Silah Tetiği Gibi Çalıştığını Gösteren Video

22.11.2020
A+
A-

PlayStation 5’in ülkemizde satışa çıkması hem konsolun fiyatı hem de stokların tükenmesi ile gündem oldu. Yeni nesil konsolda özellikle görsel işlemci gücü ve veri aktarım hızları dikkat çekiyor. Ancak en önemli avantajlarından birisi, oyun oynarken sadece görsel veya işitsel deneyim sunması değil. DualSense kontrolcüsünde hissiyat odaklı geliştirmeler bulunuyor. 

Örneğin Call of Duty: Black Ops Cold War oynuyorsunuz diyelim. Her aksiyon FPS oyununda olduğu gibi bu oyunda da her biri farklı etki ve tepkiye sahip farklı silahlar var. İşte Sony, bu etki ve tepkiyi oyuncu tarafında deneyime dönüştürmek için çalışıp her silah için farklı bir his yaşanmasını amaçlamış.

PS5 kontrolcüsü DualSense’in tetikleri gerçek bir tetiğe dönüşüyor:

PlayStation 5 kullanıcısı Riyard Ramnath tarafından YouTube’da paylaşılan bu videoda, oyundaki her bir silahın tetik sertliği, tepme sıklığı ve gecikmesine göre DualSense tetiğinin de değiştiğini görüyoruz. Tam otomatik bir silah kullanıldığında tetikteki titreşim şarjör boşalana dek parmağınıza iletiliyor. Ayrıca standart silahlarda da tetik sertliğinin anlık olarak değiştiğini görüyoruz. 

DualSense’in hissiyat odaklı tek geliştirmesi elbette tetiklerle sınırlı değil. Kontrolcünün hemen her tarafına yerleştirilen hassas titreşim motorları sayesinde, yürüdüğünüz ya da araç sürdüğünüz zemine göre titreşim hissediyorsunuz.

Daha fazla detay için PlayStation 5 inceleme videomuzu izleyebilirsiniz:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.