DOLAR 36,1237
EURO 37,7902
ALTIN 3.386,33
BIST 9.858,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 10°C
Paz 5°C
Pts 7°C

Programlama öğrenebileceğiniz mobil uygulamalar! Cep telefonundan yazılım öğrenmek eskisinden çok daha kolay. İşte karşınızda en iyi kodlama öğreten …

12.06.2020
A+
A-

Ilk Önce teknolojinin hayatımızın her noktasına dokunmaya başlamasıyla birlikte gün geçtikçe popülerleşen programlama veya kodlama kavramının ne olduğuna bakalım. Programlama, kodlama ve algoritma kavramlarını özet olarak tanımlayalım.

Programlama nedir?

Programlama veya diğer ismiyle kodlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara istikamet veren komutlar, kelimeler, aritmetiksel işlemlerdir. Öteki bir tanımla anlatacak olursak programlama, bir bilgisayara bir görevi nasıl gerçekleştireceğini anlatan bir dizi açıklamalar oluşturma işlemidir. Programlama, çeşitli bilgisayar programlama dilleri kullanılarak yapılabilir.

Kısaca algoritma kavramına da bakalım. Algoritma, açıklanmış eylemlerin bir sırasını gerçekleştirmeye dayanan bir problemi çözmek için bir prosedür ya da formüldür. Kayıtlı bir soruna iyi tanımlanmış adımlar biçiminde bir çözüm karşılamak için algoritmalar kullanılır.

Kayıtlı bir sorunu çözmek için bir bilgisayar kullandığınızda, çözüme götüren adımlar bilgisayara sürükleyici bir şekilde iletilmelidir. Bilgisayarda bir algoritma yürütülürken, daha kompleks matematik işlemleri yerine getirmek için toplama ve tümdengelim gibi çeşitli işlemler birleştirilir. Algoritmalar doğal dil, akıntı şemaları ve güya şeyler kullanılarak ifade edilebilir.

Günümüzde ise bu kavramların bilinmesi ve öğrenilmesi değerini artırmaya devam ediyor. Biz de bugün sizler için en iyi kodlama öğreten mobil uygulamaları listeledik!

1 – SoloLearn

Kodlama öğreten mobil uygulamalar listemizin birincil üyesi SoloLearn, birçok programlama dili için temelden ileri düzey ders taşıyan bir kodlama platformudur. Yeni başlayanlar için dersler ve kısa sınavlar gibi geleneksel ögeler de dahil edinmek üzere temel ve veciz öğreticiler sunar.

Uygulamanın sosyal ağ platformu gibi çalışması rekabetçi ruhunuzu kullanmanıza ve sonuçlarınızı platformdaki öteki kullanıcılarla paylaşmanıza olanak tanır. Keza kendi içerisinde bulunan IDE ile de kendi kodlarınızı yazabilir, çıktılarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Dilekçe içerisinde 900 üzeri konuda kurs var ve hepsi bedava. Teknik yeterliliğinize alt olarak, dilekçe üç bambaşka öğrenme modu da sunabiliyor. Açılış, orta ve ileri düzey olarak deneyiminize yerinde bilgilere zahmetsizce ulaşabiliyorsunuz.

Hem iOS ayrıca de Android cihazlar için mevcut tatbik hem bir web sitesine de sahip. Bu Nedenle her yerden kod yazmayı öğrenmek için kullanabilirsiniz. JavaScript, Python, Java ve çoğu bambaşka dilde barındırıyor.. Başvuru Formu ücretsiz deneme ile kullanılmasının yanı sıra ücretli aylık ve takvim planlar da sunuyor.

Avantajları
– Çevrimdışı öğrenme modu.
– Tüm dersler ücretsizdir.
– Öğrenme moduna geçme.
– Dahili entegre geliştirme ortamı.

Dezavantajları

– Popüler olmayan dilleri kapsamıyor. Rust, Erlang, Elixir veya Scheme kursları bulunmuyor.
– Deneyimli yazılımcılar için yeterince data içermiyor.
– Ücretsiz sürümde kurs sertifikası alamazsınız.

Play Store’dan indirmek için tıklayın.

Apple Store’dan indirmek için tıklayın.

Web sitesine gelmek için tıklayın.

1 2 3 4 5 6 7 8
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.