DOLAR 32,2657
EURO 34,7512
ALTIN 2.408,82
BIST 10.301,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Prof. Dr. Pullukçu: “Haziran’da tatil planı yapmaya başlarız”

04.05.2020
A+
A-

Yeni Yüzyıl Gazetesi’nden Erhan Gülenç’in haberine kadar Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, korona virüs salgınında pik noktasının aşıldığını ve şu an salgının plato döneminde olunduğunu söyledi.

NORMALLEŞME BAŞLADI

Aşağı içten inişlerin başlayacağını açıklayan Pullukçu, “Haziran’da hepimizin rahatlayacağını ve tatil planları yapacağımızı düşünüyorum” dedi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’nin kendi üyeleri aralarında düzenlediği online görüşme hakkında data veren Pullukçu, “Tüm hastanelerde olgu sayıları azalıyor. Toplantıda normalleşmenin nasıl olacağı konuşuldu. Olağan hasta kabul etmeye başlayalım mı, nerelerde başlayalım konusu tartışıldı. Çoğu hastane bundan böyle kendi sıradan hastalarını kabul etmeye başladığını söylüyor. yavaş yavaş adi hastalarına bakmaya başlayacaklar. Bu zorda olan hastaların toparlanması için sevindirici. Geçiş süreci için herkesin öbür fikirleri var. Ben Mayıs ayından itibaren yavaş yavaş terbirler alınarak normalleşmeye geçilmeye gerektiğini söyledim. Ama natürel fakat önlemleri bırakmayacağız. Pik noktasını aştık, hemen platodayız altında doğru inişler başladı diye konuşuluyor” dedi.

Herkesin normalleşme sürecine yavaşça girdiğini açıklayan Pullukçu, şöyle devam etti: “Bizim de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kovid-19 hastaları için kullandığımız bir kliniği haftaya iade etmemiz konuşuldu. İnşallah bu şekilde ödünç olarak kullandığımız klinikleri birer birer sahiplerine geri vereceğiz. Umarız bu dönemi de bir sıkıntı olmadan bitiririz.”

TEDBİRLER ÖNEMLİ

Önümüzdeki dönemde tedbirlerin nasıl uygulandığı, insanların nasıl önlem aldıklarının tekrar önem kazanacağını vurgulayan Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, “Normalleşme sürecine geçerken olgu sayılarında yeniden yükselme olursa bitmiş ‘anormalleşme’ dönemine geri dönebiliriz. Ama tedbirleri elden bırakmazsak hoş bir geçiş dönemi yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ DALGA BEKLEMİYORUZ

Salgında ikinci dalga olup olmayacağını da değerlendiren Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, “Toplantımızda bir kısım hekimler Eylül-Ekim aylarında olgu artışı olabileceğini aktardı. Ben ise çok insanın bu hastalığı gürültüsüz sedasız geçirdiğini düşünüyorum ve böylece yeni bir dalga olmasını beklemiyorum. Yeni vakalar elbette olacak lakin bunların sayısının artı olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.