DOLAR 32,3854
EURO 34,5547
ALTIN 2.382,31
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Prof.Dr. Güralp Onur Ceyhan’dan Safra Kesesi Taşları Hakkında Bilgilendirme

Prof.Dr. Güralp Onur Ceyhan safra kesesi taşları hakkında detaylı bilgi veriyor. Safra kesesi taşları belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında güncel bilgiler içerir.

09.04.2024
A+
A-

Prof.Dr. Güralp Onur Ceyhan, Haberler.com YouTube kanalında safra kesesi taşlarının neden oluştuğunu ve belirtilerini detaylı bir şekilde anlattı.

Safra Kesesi Taşları Neden Oluşuyor?

Safra kesesi taşlarının oluşma nedenlerini açıklayan Ceyhan, “Bazı hastaların kolesterol değerleri yüksek olduğu zaman, safra kesesi taşlarına daha yatkın hale gelirler. Ayrıca, bazı hastalarda belirgin genetik faktörler de rol oynar, ki genellikle kadınlarda daha sık görülür. Özellikle orta yaşlı ve kilolu kadınlarda bu durum daha sık gözlenir.” şeklinde konuştu.

“Yedikleriniz Sizi Rahatsız Etmeye Başlıyor”

“Eğer safra kesenizde bir sorun varsa ve taşlarınız sıkıntı yaratıyorsa, belirli yiyecekleri artık tüketemez hale gelirsiniz. Yağlı yiyecekler, yumurta, çikolata hatta bazen kahve bile sıkıntı yaratabilir. Bu tür besinleri tükettikten sonra rahatsızlık artar ve yaşam kaliteniz düşer.” şeklinde bilgi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.