DOLAR 32,4438
EURO 34,7690
ALTIN 2.441,91
BIST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bel Fıtığı Olanların Uyarı Etmesi Gerekenler

26.04.2020
A+
A-

Bel fıtığı, omurların arasında bulunan ve bir nesil süspansiyon görevi gören jölemsi yumuşak kısmın sert dış kapsülünün dışına çıkarak sinirlere basınç uygular ve bu basınç sancı, hissizlik, karıncalanma veya zor kaybına neden olması durumudur.

Ayakta durmak, oturmak ve öne eğilmek ağrının artmasına niçin olur. Fazla kilo, ağır tartma kaldırmaktan meydana gelen ani bir gerilim, yaşlanma ve yozlaşma gibi faktörler nedeniyle diskin dış kısmındaki halkada zayıflama ya da yırtılma olduğunda fıtıklaşma oluşur.

Orta hat bel fıtıklarında hasta ağrıyı genel olarak bel bölgesinde hisseder. Yanlamasına meydana çıkan fıtıklarda ise sancı bir bacağa yayılma ile kendini göstermektedir. Sancı ile beraber bacakta anestezi, zor kaybı, istemsiz hareket ve denge kayıpları ortaya çıkar. Hasta otururken ve yürürken de güçlük yaşayabilir.

BEL FITIĞI OLANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Ani hareketlerden kaçınması gerekir. Ağır kaldırılmamalı, kaldırılan eşyaların ağırlığına dikkat edilmelidir. Hafif sporlar yapılmalı, beli zorlamaktan kaçınmak gerekir. Uzun süre aynı pozisyonda kalınmamalı. Eğilirken dizleri kırarak bel düz olarak eğilmeye dikkat edilmeli. Omurgayı zorlayacak ve zedeleyecek hareketler yapılmamalı. Kilo almamalı, fazla kilolardan kurtulmak gerekir. El çantası yerine hafif sırt çantası seçim edilmeli. Fazla fazla ayakta durulmaması gerekir. Sırt üstü veya yan uzanmak gerekir. Dik oturulmalı ve otururken belin desteklenmesi gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Bel Fıtığının Risk Faktörleri

Bel Fıtığının Risk Faktörleri

Bel Fıtığına İyi Gelen Bitkiler Hangileridir? Sarımsak Bel Ağrısını Geçirir mi?

Bel Fıtığına İyi Gelen Bitki Örtüsü Hangileridir? Sarımsak Bel Ağrısını Geçirir mi?

Bel Fıtığı Neden Olur?

Bel Fıtığı Niçin Olur?

Bel Fıtığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Önemli Yanlış!

Bel Fıtığı Hakkında Dürüst Sayılan 7 Manâlı Hatalı!

İLİşKİLİ GALERİLER Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Çalışma!

Bel Fıtığının Belirtileri

Bel Fıtığının Belirtileri

Bu Hareketler Bel Fıtığına İyi Geliyor

Bu Hareketler Bel Fıtığına İyi Geliyor

Evden Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Evden Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.