DOLAR 32,1945
EURO 34,9721
ALTIN 2.513,79
BIST 10.961,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Poliglutamik asit nedir? Cilde faydası nelerdir?

23.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Poliglütamik asit, genelde Bacillus subtilis (B.subtilis) bakterilerinin fermantasyonu ile üretilen doğal olarak oluşan bir biyopolimerdir.

Poliglutamik asit cilde birdenbire pozitif şekilde menfaat sağlayabilir. İşte poliglutamik asidin cilt bakım rutininize eklemeden önce bilmeniz gereken birkaç cilt faydası…

2007 yılında yapılan bir araştırmanın bulgularına kadar, PGA, hyaluronik asit ve kollajene benzer doğal nemlendirme faktörlerinin üretimini artırabilen enerjik bir nemlendiricidir.

Olasılıkla bildiğiniz gibi, deri tipinden bağımsız olarak günlük deri nemlendirme herkes için bir zorunluluktur. Her gün önerilen miktarda su içmeye ek olarak, yeterli cilt nemlendirme seviyelerini gözetmek ve dehidrasyonu uzaktan yakalamak için topikal nemlendiriciler, serumlar ve deri bakım ürünleri uygulamak önemlidir.

Kuru deri kırışıklıkları, ince çizgileri ve diğer yaşlanma belirtilerini daha da kötüleştirebilir. PGA ile formüle edilenler gibi nemlendirici bileşenler ve ürünler kullanmak, cildi hidrasyonla doldurabilir, böylece cilt dolgun ve daha genç görünür.

Raporlar, PGA’nın cildin esneklik seviyelerini kolajen ve hyaluronik asitten daha artı artırabileceğini göstermektedir.

Gülümsediğinizde cildinize ne olduğunu düşünün. Bu açıklama cildinizin gözlerinizin ve ağzınızın civarda katlanmasına veya kırışmasına niçin olur. İfade geçtikten daha sonra cildiniz eski haline dönüyorsa; bu iyi bir cilt esnekliğinin bir işaretidir.

Nemlendirici cilt bakım bileşenleri göstermek, erken yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmak için cildinizin elastikiyetinin görünümünü artırmaya asistan olur.

Bazı araştırmacılar PGA ve hyaluronik asidin sinerjistik bir ilişkiye sahip olduğunu ileri sürmektedir.

PGA ve hyaluronik asidi rutininizde birleştirmek, cildin nemi, elastikiyeti ve görünümü de dahil edinmek üzere asitlerin nemlendirme faydalarını artırabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.