DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

PlayStation 5 ve Xbox Scarlett için korkutan haber!

24.07.2018
A+
A-
PlayStation 5 2020 de gelebilir!

NPD Group analistleri yeni çıkacak olan PlayStation 5’in 2020 yılında piyasaya sunulacağını tahmin ediyor. Konuyla ilgili bir çok uzman ve analistin farklı teorileri olmasına rağmen, NPD, ürünün çıkabileceği en son tarihi 2020 olarak öngörüyor. 

Yeni oyun konsollarının 2020 – 2021 arasındaki bir dönemde çıkması bekleniyor. Bu konsolların güçleri, kapasiteleri ve yapabilecekleri hakkında henüz net bilgler bulunmasa da, geçtiğimiz ay düzenlenen E3 2018’de Phil Spencer yeni konsollar için ilk duyuruyu yapmış ve Scarlett kod adıyla yeni nesil Xbox’ın geliştirildiğini açıklamıştı.

Michael J. Olson ve Yung Kim‘in son raporlarına göre, tüm dünyada fiziksel oyun satışları en düşük zamanlarını yaşıyor. Firmalar artık masrafları artıran fiziksel satışlara son verip, tamamen dijitale yönelmek istiyorlar. Amerika’nın en büyük 50 bankası arasında kabul edilen Piper Jaffray‘in aynı isimli araştırma şirketi de, bu bağlamda Sony ve Microsoft‘un yeni konsollarında fiziksel disk sürücü bulundurmayacağını öngörüyor. Hatta PC’de olduğunun aksine, disk sürücüsüne destek bile sağlanmayacak.

Bu durumun yaşanması ise özellikle ülkemizde çok ciddi sorunlara yol açabilir. Xbox One X ile beraber oyun konsolları gerçek 4K desteği vermeye başladılar. Bu konsol üzerinde 4K bir oyun yüklediğinizde depolama alanında 100 GB ve üzeri yer kapladığını göreceksiniz. Eh, 9. nesil oyunlarının da bu civarda depolama alanı isteyeceğini düşündüğümüzde, oyun indirmek bile başlı başına çileye dönüşebilir.

Bakalım Sony ve Microsoft tarafından bu iddialara bir cevap gelecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.