DOLAR 32,5120
EURO 34,9490
ALTIN 2.435,29
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

PlayStation 5 tanıtım tarihi açıklandı! PlayStation 5 tanıtım tarihi açıklandı. Oyuncuların ilgiyle beklediği bu etkinlikte neler olacak? İşte…

30.05.2020
A+
A-

Aylardır PlayStation 5 hakkında farklı alanlara yönlendirilmiş bilgiler veren Japon teknoloji firması, nihayet beklenen lansman tarihini duyurdu. Daha önce 3 Haziran 2020 olarak dillendirilen bu tarihin Sony tarafından yapılan açıklama ile içten olmadığı ortaya çıktı.

Bu etkinlikte PlayStation 5’in tüm detayları yer almayacak gibi duruyor. Zira Sony, rakibi Microsoft’un hamlelerini izliyor ve onları çözümleme ediyor. Bu bağlamda Sony, PlayStation 5 hakkında direktifler yapmaya devam edecek.

Join fikir Thursday, June 4 beygir 1:00pm Pacific time for a look beygir the future of gaming on PlayStation 5: https://t.co/Yr8fafcOVd #PS5 pic.twitter.com/F0yBbDmOtC

— PlayStation (@PlayStation) May 29, 2020

PlayStation, resmi Twitter hesabından bu konuya ilişkin bir ilan yaptı. Alınan bilgilere tarafından PlayStation 5 lansman tarihi için belirlenen günün 4 Haziran 2020 olduğu belirlendi. Bu tarih, PlayStation 5 tanıtım tarihi namına bekleyenleri sevindirdi.

Etkinliğin bir saatten fazla süreceği de aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Sony’nin CEO’su Jim Ryan, bu etkinlikte PlayStation 5 oyunlarına da yer verileceğini ve onların detaylı bir şekilde inceleneceğini belirtti.

Jim Ryan, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan bu faaliyet için şunları söyledi: “PlayStation 5 için geliştirilen oyunlar, dünya çapındaki reformcu stüdyolardan geliyor ve bu sektördeki en iyi markaları temsilcilik ediyor.”

“Ayrıca büyük olan oyun stüdyoları hem de ufak olan stüdyoları, PlayStation 5’in donanımsal potansiyelini ortaya çıkaracak olan oyunlar geliştirmek konusunda zorlandılar. Bu faaliyet bir saatten fazla sürecek ve bu heyecanı, ilk olarak, daima birlikte deneyimleyeceğiz.”

PlayStation 5 özellikleri belirlenmiş oldu! İşte yenilikler

Microsoft’un yeni oyun konsolu Xbox Series X’in özelliklerini açıklamasının ardından gözler Sony cephesine çevrilmişti. Sony PlayStation 5 özellikleri konsolun baş sistem mimarı Mark Cerny göre açıklandı.

Hatırlanacağı üzere geriye uyumluluk konusunda acayip bir strateji uygulayan Sony, bu konu hakkında herhangi bir yorumlama yapmadı. 27 Mayıs 2020 tarihinde bu özelliğin geleceğini söyleyen Sony, sonradan bu ibareyi kaldırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.