DOLAR 32,3397
EURO 35,1175
ALTIN 2.311,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PlayStation 5, Her Kupanın Kilidi Açıldığında Sesinizi Kaydediyor

28.11.2020
A+
A-

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i geçtiğimiz günlerde tüm dünyada piyasaya sürdü. Stoklar kısa bir süre içerisinde tükense de PlayStation 5’i satın almayı başarabilen bazı şanslı oyuncular, yeni nesil konsolun özelliklerini deneyimleme fırsatı yakaladı.

Bu noktada PlayStation 5’in çoğu özelliği kullanıcılarla paylaşılmış olsa da bir Reddit kullanıcısı, daha önce bahsedilmeyen bir özelliği keşfettiğini duyurdu. Reddit kullanıcısının paylaşımına göre konsolun kontrolcüsü DualSense, oyunlarda her kupanın kilidi açıldığında oyuncuların sesini kaydediyor.

PlayStation 5, her kupanın kilidi açıldığında sesinizi kaydediyor:

PlayStation 5 Kupa

Buradaki videoda da görebileceğiniz üzere PlayStation 5, Demon’s Souls oyununda bir kupanın kilidini açan Reddit kullanıcısının zafer çığlığını kayıt altına aldı. Bu video her ne kadar masum olsa da sesinizin kaydedildiğini bilmemek, bazı anlarda can sıkıcı olabilir zira bu anlarda bazılarımız oldukça heyecanlanabilir ve beklenmedik tepkiler verebiliriz.

Öte yandan oyunlardaki en önemli anları kaydetme fikri kulağınıza hoş geliyorsa tıpkı bu Reddit kullanıcısı gibi bu anları sesinizle birlikte kayıt altına alarak bir klip oluşturabilir, daha sonrasında bu klibi arkadaşlarınızla ya da takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense’in mikrofonu varsayılan olarak açık bir şekilde geliyor. Dilerseniz bu özelliği Ayarlar bölümünden kapatabilir ya da açık tutmaya devam ederek daha sonra izleyecek birçok anı oluşturabilirsiniz.

Peki, siz PlayStation 5’in bu özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Daha önce böyle bir özelliğin varlığından haberiniz var mıydı? Düşüncülerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.