Plastik Siperlikler Virüse Karşı Etkisiz
Japonya’nın Kobe kentinde bulunan RIKEN Hesaplamalı Bilim Merkezi tarafından yapılan araştırmada, Kovid-19 salgınına karşı birçok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan plastik yüz siperliklerinin etkisiz olduğu belirtildi. Siperlikler üzerinde yapılan bilgisayar hesaplamalarında, havadaki 5 mikrometreden küçük damlacıkların neredeyse yüzde 100’ünün siperlik olmasına rağmen yayıldığı ortaya çıktı.
RIKEN merkezindeki bilim insanları, 50 mikrometreden daha büyük olan damlacıkların hemen hemen yarısının da plastik yüz siperini geçtiği ve virüsü tamamen etkisiz hale getirmediğini belirtti.
‘MAALESEF İŞE YARAMIYOR’
Araştırmayı yürüten ekip lideri Mato Tsubokura, ‘Simülasyonun sonuçlarından yola çıkarak, maalesef yüz koruyucularının, enfekte olmuş bir kişinin ağzından damlacıkların yayılmasını önlemedeki etkinliği, maskelerle karşılaştırıldığında sınırlı. Bu, özellikle 20 mikrometreden küçük damlacıklar için geçerli’ diye konuştu.
İLİşKİLİ HABERLER
Koronavirüs Kanserden Daha Zor
Kovid-19 Aşısının Fiyatı Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşıda Müjdeyi Verdi
Koronavirüse Karşı Arpa Çimi
İLİşKİLİ GALERİLER
Koronavirüsün Çıkış Yeri Vuhan’ın Gece Hayatında Normalleşme
Cem Yılmaz’dan Koronavirüs Aşısı ile İlgili Açıklama: Aşıyı Acun Buldu!
Bay Yanlış Dizisinin Set Çalışanında Koronavirüs Çıktı