Piyasaların Fed Toplantısı Beklentisi ve Dolar-Euro Durumu
Piyasaların Fed toplantısı beklentileri ve Dolar-Euro durumu üzerine derinlemesine bir analiz. Ekonomik veriler, döviz kurları ve yatırım stratejileri hakkında güncel bilgilerle piyasalardaki gelişmeleri keşfedin.
Piyasaların Fed Toplantısı Beklentisi
Piyasalar, bu hafta Federal Reserve (Fed) tarafından gerçekleştirilecek olan toplantıyı büyük bir dikkatle izliyordu. Toplantının sonucuna göre alınacak kararların piyasalara etkisi merak konusu olmuştu. Beklentiler doğrultusunda yapılan toplantı sonucunda, faiz artırımı ile ilgili umutlar yeniden canlanmış durumda. Bu durum, Dolar’ın birçok para birimi karşısında değer kazanmasına yol açtı.
Fed’in Açıklaması Sonrası Dolar ve Euro’nun Durumu
Dün, gün içerisinde sakin bir seyir izleyen Dolar, akşam saatlerinde Güney Afrika’nın elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Eskom için hazırlanan kurtarma paketinin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte 5.33 TL seviyesine kadar yükseldi. Sabah saatlerinde 5.33 TL’den işlem gören Dolar, yazının kaleme alındığı an itibarıyla %0.04’lük bir düşüşle 5.325 TL seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.
Euro’ya baktığımızda ise güne 6.03 TL seviyelerinden başlayan Euro, %0.13’lük bir değer artışı ile 6.05 TL seviyelerine ulaşmış durumda. Fed tarafından yapılan açıklamalarda, ABD ekonomisinin gücünü korumaya devam ettiği özellikle vurgulanıyor. Bu durum, faiz artışına yönelik sinyallerin de yeniden gündeme gelmesine neden oluyor.
Sahibinden.com’un Satılacağı İddialarına Resmi Yalanlama
Dün, Sahibinden.com isimli şirketin satılacağına dair bazı haberler medyada geniş yer bulmuştu. Bu haberlere yanıt niteliğinde, bugün Sahibinden.com’dan resmi bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, medyada yer alan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, şirketin gündeminde böyle bir konunun kesinlikle bulunmadığı ifade edildi.
Şirket, kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine de vurgu yaparak, Sahibinden.com’un rekor bir fiyatla bir İngiliz firmaya satıldığına dair çıkan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını belirtti.