DOLAR 32,5909
EURO 34,8629
ALTIN 2.504,91
BIST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Pijamalar Kaç Günde Bir Değiştirilmelidir ?

18.10.2021
A+
A-

Temiz olmayan pijamalar kişi sağlığını tehlikeye sokuyor! Pijamalar kaç günde bir değiştirilmelidir? Pijama vücut sağlığını nasıl etkiliyor? Detaylar haberimizde…

Günlük yaşantının vazgeçilmez giysisi olan pijamalar, sağladıkları rahatlık ile ev yaşantısında önemli bir yere sahiptir. Peki, pijamalar kaç günde bir değiştirilmelidir? Kirli pijamaların kokusu kişiyi rahatsız ederek kalitesiz uykuya mahkum edebilir. Bunu önlemek için neler yapılmalı, pijamaları yıkarken nelere dikkat edilmeli?

KİRLİ PİJAMA SAĞLIĞI TEHLİKEYE SOKUYOR!

Gece süresince gerçekleşen terleme olayı, giysilerin üzerinde kir ve bakterilerin oluşmasına sebep olur. Sağlıklı bir uyku için ilk öncelik temiz ve ferah kokusu ile uyku kalitenizi yükseltecek pijamalar olmalıdır.

PİJAMA NE SIKLIKLA DEĞİŞTİRİLMELİ?

Pijamalarınızda biriken vücut sıvıları ve bakteriler sağlığınızda ciddi zararlara yol açabilmektedir. Sağlığınız için pijamanızı en fazla 3 kere giymeli sonrasında yıkamalısınız. Yaz aylarında artış gösteren yüksek hava sıcaklıklarında ise bu sayıyı daha da azaltmalısınız.

PİJAMA YIKAMANIN PÜF NOKTALARI

– Deterjan ve yumuşatıcıyı fazla kullanmak çamaşırlarınıza zarar vereceği için minimal düzeyde kullanılmalıdır, aşırıya kaçınılmamalıdır.

– Giysiler ılık suda yıkandığında şekil ve renk kaybı minimuma iner. Yüksek derecelerden uzak durulmalıdır.

– Pijamanız ipek ya da saten ise mutlaka hassas programda yıkanılmalıdır.

– Çamaşır suyu giysilerin ömrünü azaltacağı için sıklıkla kullanılmamalıdır.

İÇ ÇAMAŞIRLARI YIKARKEN DİKKAT!

İç çamaşırları günlük olarak değiştirmek önemli bir hijyen kuralıdır. Vücut sağlığı için çamaşırların çıkarıldıktan sonra tekrar giyilmemesi gerekmektedir. Aksi halde sağlık problemlerine sebebiyet vermektedir.

ÇAMAŞIRLAR İÇİN EV YAPIMI DOĞAL YUMUŞATICI

Çamaşır yıkarken kullanılan kimyasal maddeler her ne kadar iyi durulanırsa durulansın maalesef çamaşırlardan tam olarak temizlenmezler, bu kimyasalların cilde temasları cilt sağlığı için tehlikeli olabilir. Peki, doğal yumuşatıcı nasıl hazırlanır?

Doğal yumuşatıcı için malzemeler:

– 800 ml elma sirkesi

– 200 ml ılık su

– 1 çay bardağı karbonat

– 20 veya 30 damla aromatik yağ

Doğal yumuşatıcı için; İlk olarak geniş bir kaba önce karbonat dökülerek ardından da üzerine ılık su ilave edilip iyice karıştırılır. Sonrasında sirke de aynı kaba eklenip 20 veya 30 damla kadar aromatik yağ eklenir ve  karışım ile harmanlanır. Oluşturulan karışım temiz bir şişeye doldurularak ağzı kapalı bir şekilde istendiği zaman kullanılmak için bekletilir. Karışıma eklenen yağ miktarı ise zevke göre artırılabilir ya da azaltılabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.