DOLAR 32,5961
EURO 34,7231
ALTIN 2.497,98
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Peak Games nasıl satıldı? Zynga açıkladı Zynga ve Türk oyun sektörünün 1.8 milyar dolarla gördüğü en büyük satın alma olan Peak Games, fiilen…

08.06.2020
A+
A-

Zynga CEO’su Frank Gibeau neden bu denli yüksek değerli bir satışı gerçekleştirdiklerini açıklarken “Peak Games şahane bir şirket!’ diyerek söze başladı ve Peak Games’e talip olan tek şirketin kendilerinin olmadığını da açıklama etti. Gerçekte iki şirketin yollarının başta 2017 yılında kesiştiğini ve Peak Games’in bir kısmının 100 milyon dolara Zynga kadar zaten satın gücenmiş olduğunu da not düşmemiz gerekir.

Satın alma ardından Peak Games ekibine bağımsızlık verileceğini ve çalışmalarını aynen sürdürmelerinin sağlanacağını vurgulayan Gibeau, sadece zorunlu olan noktalarda Zynga’nın yardımcı olacağını belirtti. Açıklamaları boyunca Peak Games’i sık sık öven CEO, bu konuda hiç de hileli yok çünkü Zynga’nın günlük faal kullanıcı sayısı 30 milyonken, Peak Games’in ise yalnızca iki oyunu günlük 12 milyon kullanıcıya sahip.

Yıllık geliri 600 milyon dolardı

Zynga, daha önce 560 milyon dolara Small Giant Games’in yüzde 88’ini, 250 milyon dolara ise Gram Games’i satın almış ve doğrusu bu satın almalarından epey de karlı çıkmıştı, Gibeau’nun da dediği üzere. Peak Games’in gelişen potansiyeliyle geçtiğimiz sene 600 milyon dolara yakın yıllık kazanç elde elde ettiğini hesaba kattığımızda, Zynga’nın Peak Games satın almasının parasını yerine koyması belki de iki yılı bile bulmayacak.

Yerli oyunlara ne kadar destek verildi? Bakan açıkladı!

Yerli oyunlara ne kadar takviye verildi? sorusunun cevabı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi. İşte son 10 yıldaki takviye!

1.8 milyar dolarlık bu satış Zynga için önemli olduğu değin kuşkusuz Türkiye için de önemliydi. Bugün binlerce metrekarelik fabrikaları olan ve Türkiye’nin adeta her evinde bir ürünü bulunan birçok şirketin değeri Peak Games ile yakın bile değil. Kuşkusuz bu heybetli satın alma bizlere yazılım sektörüne olan yatırımların önemini bir kez daha vurguluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.