DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

PCIE 4.0 destekli Intel Optane özellikleri belirli oldu Intel, 10. cins masaüstü işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hem, PCIE 4.0 destekli Intel…

10.05.2020
A+
A-

10. nesil Intel Core işlemciler ile birlikte, Z590 anakartların uyumlu olacağı belirtilmişti. PCIE 4.0 desteği de 11. nesil Intel işlemcilerle geleceği için, bu uyumun nasıl olacağı merak ediliyordu. Belirtilene kadar, PCIE 4.0 desteği işlemci üzerinden sağlanacak. Bu durum, LGA 1200 soketi sonrasında anakart üzerinden sağlanabilir.

PCIE 4.0 desteğine sahip tek mahsul Optane olmayacak. Intel’in yeni SSD’leri de bu desteğe sahip. Yeni SSD’ler, 144 tabakalı ve QLC bellek teknolojisini kullanıyor. Şirket keza 2021 yılında bütün SSD’leri, 144 katmanlı NAND teknolojisine aktaracaklarını da söyledi. QLC SSD sevkiyatlarının ise 10 milyon adedi aştığı belirtildi. Ayrıca imal bandındaki bazı geliştirmeler baştan sona bu sayının artması bekleniyor. Ek olarak, Alder Stream Optane SSD bu sene tek temas noktasına sahip olacak fakat 2021 yılında çift bağlantı noktası ile birlikte piyasaya sürülecek.

Alder Stream Optane SSD, birçok performans avantajı sağlayan ikinci nesil 3D XPoint ortamını kullanıyor. Önceki neslin tek tabakalı mimarisine kıyasla dört katlı mimariye sahip olan ürün, PCIE 4.0 ile düzenli olması için yeni bir ASIC denetleyicisine de sahip. 3D XPoint medyasının geliştirilmesi için kullanılan tesisin New Mexico’daki Rio Rancho tesisi olduğu da belirtildi. Intel, çipleri geliştirebilecek fazla sayıda tesisleri olduğunu, ancak nerede ve miktar konusunda karar vermedikleri söyledi. Bu durumun kısa vadede şirkete hasar vermemesi için, Micron ile meslek birliğine gidilmiş durumda.

Yeni Optane kapasitelerinin de 128 GB, 256 GB ve 512 GB olması bekleniyor. Tanıtım ile birlikte 1 TB sürümü de sürpriz olabilir.

Fortune 500 listesinde bulunan şirketlerin 200’den fazlasının Intel Optane müşterisi olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.