DOLAR 32,2612
EURO 34,7092
ALTIN 2.401,33
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 19°C

Pandemi Hastanelerinin Kapanan Servislerinin Açıld…

07.03.2021
A+
A-

Vakaların arttığı sebebiyle normalleşme adımları için henüz erken olduğu yorumunu yapan Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Yeni tip koronavirüsün mutasyon geçirmesi ve yeni varyantların ortaya çıkmasıyla, mevcut aşıların virüse karşı etkinliğinin azalıp azalmadığı merak konusu. Uzmanlar, Türkiye’de de uygulanan Sinovac gibi ‘inaktive yöntemle’ geliştirilmiş aşıların mutasyonlara karşı etkinliğinin, diğer aşılara göre daha yüksek olduğunu belirtse de soru işaretleri tümüyle yanıt bulmuş değil.

Mutantvirüs sebebiyle tedbirlere daha fazla uyulması istenirken, normalleşme adımları kapsamında kafe ve restoranların belli saatlerde yeniden müşteri ağırlamalarına izin verildi. Geçen gün açıklanan Türkiye haritasının genelinin kırmızıya dönmemesi için de uyarılar yapıldı.

AŞININ ETKİSİ OLMADIĞI BİR MUTANT VİRÜS GELİŞMİŞ OLABİLİR

Bunların arasında Prof. Dr. Elif Dağlı’nın uyarısı dikkat çekti. Dağlı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda pandemi hastanelerinde kapanan servislerin yeniden açıldığını belirtti ve aşının etkili olmadığı bir mutant virüsün yayılmış olabileceğini öne sürdü.

Bir uyarı da Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez’den geldi.

Vakaların hızlı bir şekilde arttığını belirten Sönmez, ‘Yakında haritada kırmızı rengin baskın olacağını tahmin ediyoruz’ dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.