DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Pandemi Döneminde Evde Sağlıklı Hayat İçin Öneriler

13.06.2020
A+
A-

Normalleşmenin gelmesi ile birlikte evde geçirdiğimiz zaman azalmaya başlasa da var olan sınırlılıklar kuytu hareket edilmesine engel oluyor. Dolayısıyla bu zamanda sağlık sorunlarını da devamlı karşılaşılan bir problem haline geliyor. Kemik erimesinin artması, adalelerde hareket edilmesinden kaynaklı zayıflık ve kuvvetsizlik ve kilo artışı öncelikle gelen problemlerdir.

Ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Olcay Güler bu bahsedilen rahatsızlıkların çok önemli olduklarını ve bunlarla birlikte evde çalışmaya devam edenlerinde oturma pozisyonlarından çalıştıkları ortama dek olabilecek hatalı pozisyonların eklem ve kaslarda geçici ya da daimi spazmlara sebebiyet olduğunu belirtti.

KRONİK HASTALIKLAR DENETLEME DIŞINA ÇIKABİLİR!

Yaş ilerledikçe kronik hastalıklar da beraberinde ortaya çıkmaya başlıyor. Bu yaşlanma sürecinde kemik erimesi ve sarkopeni kaslarda gerçekleşen zayıflamayla birlikte çoğunlukla karşılaşılan bir problemdir. Bu sebeple ileri yaş gruplarında olan durağanlık ve evde kalma durumuna ast olarak artış gözlenebilir. Durağanlık beraberinde kilo problemini de getirir. İleri yaş grubunda olabilecek kilo artışı hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıkların kontrol altına alınmasında zorluk yaratıyor.

PANDEMİ SÜRECİNDE KEMİK KIRILMALARINA DİKKAT

Yaş ilerledikçe ve hareketsizlik de bu sürece eşlik edince olmayan kemik erime problemi ortaya çıkabilir. aynı zamanda var olan kemik erimesi kemik kırılmalarını niçin olabilir. Pandemi sürecinde kemik kırılmaları sık karşılaşılan bir problemdir. Bu zamanda oluşabilecek düşmelerden kaynaklı olarak kalça, bilek ve omurgalarda kırıklara rastlanılabilir. Bunun keza atıl kalmak ve ayrıca de osteoporozun ilerlemesi olarak gözlenmektedir. Bu rahatsızlıklara ilave olarak kaslarda zayıflık, hareket kabiliyetini kaybetme, metabolizmada yavaşlama ve eklemlerde kireçlenmenin artışı da gözlemlenebilir. Pandemi döneminde ahenkli ilaç kullananların ilaçlarının kullanımına dikkat etmeleri önerilmektedir.

65 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN TAVSİYE EDİLEN EGZERSİZLER

65 yaş ve üzeri olan şahısların sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde kesinlikle dışarı çıkmaları gerekmektedir. Güneşten faydalanarak kemik erimesine iyi gelen D vitamini depolayabilirler. Kendilerine uygun yürüyüş ayakkabısı ve yürüyüş ortamında 10-20 dakika arasında yapılacak olan yürüyüş kemiklerin üçlü kalmasını sağlayacak bir aktivite olacaktır.

SALGIN DÖNEMİNDE EVDE ÇALIŞANLARA ÖNERİLER

Pandemi dönemine uyumlu yürüyüş yerine getirmek önemlidir. Masa başı çalışanlarda oluşabilecek eklem ağrılarını önlemek için baş ve boyun egzersizleri yapılabilir. Oturulan sandalyenin bel desteği sağlayacak şekilde olmasına tartı verilmelidir. Salgın sürecinde manâlı olan temizleme yapımında konut kadınlarının kendi bedenlerini yormayacak şekilde hareket etmeleri gerekmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlıklı Yaşama Başlamak İçin Sebepler

Sağlıklı Yaşama Açılmak İçin Sebepler

Her Gün 15 Dakika Egzersiz Yapmak Yeterli Olacaktır

Her Gün 15 Dakika Alıştırma Yerine Getirmek Tatmin Edici Olacaktır

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Normalleşme Sürecinde Dinç Beslenmenin Yolları

İLİşKİLİ GALERİLER Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Egzersiz

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Çalışma

Evden Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Evden Çalışanlar İçin Alıştırma Önerileri

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.